The making of… de Berghut op FlavouritesLive! #flavlive11

Hier vind je een uitgebreide foto-impressie van de Berghut op FlavouritesLive 2011!

16 november: wie kun je in Stube52 ontmoeten?
Vanaf vrijdag 18 november op Flavourites Live kun je in Stube52 gezellig wat drinken, sfeer proeven, leuke prijzen winnen en kennismaken met een aantal inspirerende oud-gasten! #cocreatie

Naast onze eigen aanwezigheid – Hans & Nel van de Berghut – in Stube52 kun je ook ontmoeten:

 • Marleen Brekelmans – Een heel bijzonder mens dat veel bijzondere plekjes kent! Elke middag in Stube52.
 • Delian de Gier – pret verzekerd met deze eigenaar van onder andere de Vintage Camperfan, een volkswagenbusje voor een onvergetelijk uitje.
 • Miranda Leutscher – eigenaar van HOTitm in oprichting [basis kleding voor hippe meidenkleren, met HOT-items. Het proces in oprichting is al fantastisch om te volgen met bewondering voor je volharding!]
 • Ankie Spelbrink – zelfstandig researcher voor prachtige documentaires op gebied van zorg, mileu en samenleving en organisator van events en debatten én eigenaar van AanHuis.nl
 • Jeanet Bathoorn – Bestseller op het gebied van Social Media – Get Social – en trekker van Get Social in the Snow van 14-18 december in de Berghut [je krijgt tijdens #flavlive 20% korting op dit weekend!]
 • Nicole de Freid – Vrolijk, zelfstandig marketingkanon met mooie dromen
 • Anne-Floor Bakkenist –  Lekker eten met fijne mensen! En ze verzorgt tijdens de dagelijkse glühweinborrel heerlijke Oostenrijkse knabbels
 • Sandra Hoekstra – Een echte powervrouw met verschillende bedrijven en altijd op zoek naar nieuw uitdagingen!
 • Marieke van Dam – eigenaar bureau Play [met Marieke is alles één grote speeltuin!] én creatior van de Speelregels!
 • Annemiek Groenewegen – Heeft ruim een jaar geleden het roer omgegooid en is gaan schilderen! [en met succes]
 • Jan van Leeuwen – zelfstandig muziekantencoach [Jan is een stille kracht…]
 • Patricia Handels – succesvol coach met een nieuwe eigen koers: gezin en het werk in balans te krijgen.
 • Heidi de Jager – nieuwe enthousiaste mede-eigenaar SIZZ.NU, een webshop met bijzondere handgemaakte basic accessoires met een mooie nieuwe missie [communiceren vanuit de betekenis van de stenen aan de sieraden]
 • Pauline van Riet – heel fijn oud-Berghutteamgenoot, de vrolijkste poets ooit en ze bedacht haar bedrijfsconcept met ons in de Berghut: SocialSeniors [senioren op hun eigen tempo wegwijs maken in de Social Media]. Mijn moeder – haar eerste klant – krijgt persoonlijk social media begeleiding voor haar 70e verjaardag kado!
 • Tineke Griffioen – mijn lieve zus – vaste gast in de Berghut in de voorjaarsvakantie – die een paar jaar geleden het roer heeft omgegooid, van succesvol filiaalhoudster van modezaken tot geliefd sportinstructrice. Ze heeft onlangs de marathon van New York gelopen.

16 november: hier gaan we staan!
We ontvingen zojuist een foto van de organisatie van #flavlive. Hier bouwen we morgen onze Stube52 voor ontmoeten, inspiratie en [berg]beleving. Met 9-kruidenthee, glühwein, schiwasser, vlierbloesemsap en  leuke oud-gasten van de Berghut!


16 november: Dit kun je a.s. weekend allemaal winnen in Stube52!
De winformulieren kun je vanaf vrijdag krijgen bij Stube52.


15 november: Vriendschappen in de Berghut

Er vinden mooie gesprekken plaats in de Berghut. En er ontstaan onderling zelfs vriendschappen! Maaike en Nicole ontmoeten elkaar in de eerste Jonge Gezinnenweek in maart 2011. Het klikt, ze blijven elkaar zien en ze werken nu en dan zelfs samen!

We nodigen hen beide uit in Stube52. Maar… Maaike staat met haar eigen Miss-Green op FlavouritesLive. En Nicole? Zij staat ‘s morgens in de stand van Miss Green en ‘s middag in Stube52. Als dat geen mooie samenwerking is!

14 november: Allemaal leuk van SIZZ!
Vanmorgen heb ik – Nel –  een superleuke ketting van SIZZ uitgezocht. Die draag ik in onze Stube52 op FlavouritesLive komend weekend, net als veel andere Berghutgasten.

Ik draag er eentje met bergkristal: bergkristal staat voor balans.  Die helpt me er aan herinneren dat ik af en toe even moet in- en uitademen als ik een beetje hyper ben 😉 En zo heeft SIZZ nog veel meer mooie sieraden die je kracht bijzetten #strengthenyoursoul. 

Het #StrengthenYourSoul-concept is geboren toen Heidi – een van de SIZZters – afgelopen zomer in de Berghut was. Komend weekend is Heidi in Stube52 aanwezig een 2 dagen en kun je elke dag een mooi basic SIZZ-sieraad willen voor meer energie of zelfvertrouwen!


12 november: Heb m´n wagen volgeladen….
Het was even spannend of we met een aanhanger konden komen, gevuld met stukjes Stube52 [zie bericht van 8 november]. Maar het is gelukt!

11 november: Hoe vaak heb jij speelkwartier?
Alweer zo’n leuke oud-Berghutgast! Onbevangen, creatief en vrolijk: zo hebben we Marieke afgelopen jaar leren kennen in de Berghut. Misschien ken je haar ook wel, op twitter met haar geschreven speelregels.

Geld had ze niet veel tijdens haar sabbatical het afgelopen jaar, maar wel creatieve ideeën, stiften en een computer. Dus zo kan ze toch schrijven onder het genot van een kopje koffie in een café – zoals ze dat zo graag doet – en schrijft  ze een speelregel voor de koffiekadogever.

En begin december komen haar speelregels in kaartvorm uit. Zóóóó leuk! Op FlavouritesLive kun je elke dag een set winnen. Zin om aangestoken te worden door Marieke? Ze is op vrijdag 18 en zondag 20 november in Stube52.


9 november: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Vrijdag 18 november hangt er een spiegel in Stube52 op #flavlive. Nee, niet om te kijken of je haar goed zit. Wel om te kijken of je een persoon voor je ziet die in balans is. Is jouw werk en privéleven in balans? Je kunt er in de Stube, met een lekker kop kruidenthee, even bij stilstaan met Patricia Handels! Zij is coach en specifiek op het gebied van balans werk en gezin: WerkmetjeGezin. Je kunt op die dag zelf een consult willen bij WerkmetjeGezin [net als veel andere leuke produkten en diensten van oud-gasten].

Patricia werkt al een aantal jaar als coach. Tijdens de Werkplek in de Bergen-week afgelopen maart in de Berghut, werd een onbewuste wens opeen heel helder: coachen op het gebied van balans tussen werk en privé. En dan ook juist vanuit de werkgever. Geweldig wat een boost dat Patricia gegeven heeft! Alweer een mooi idee dat in de Berghut ontstond!

8 november: hoe gaat onze stand in Nederland komen…?
We zijn onderweg naar Nederland, met wagen én aanhangwagen gevuld onze FlavouritesLive Stube52-stand. In Duitsland worden we aangehouden. We rijden met een aanhanger van een vriend waarmee we formeel gezien blijkbaar niet mogen rijden. We moeten de gevulde aanhanger met stand, waar we de afgelopen 1,5 maand met zoveel plezier aan hebben gewerkt, met pijn in ons hart achterlaten. Hoe gaan we dat vertellen…?

Gelukkig. Hans had ‘op tijd’ een ingeving om een meneer van de verzekering te vragen of we met deze aanhanger naar Nederland kunnen. Dat kon dus niet… Daardoor hebben we bovenstaande situatie gelukkig kunnen voorkomen! Ehhh, dus beraden we ons nu op alternatieven.

Als we er snel eentje kopen, hebben we niet zomaar een 2e nummerplaat. En het soort wat we nodig hebben, koop je er niet even zo bij… [groot en overdekt]. Een onbekende leent niet zomaar zijn aanhanger uit. Enigszins in de buurt zit geen verhuurbedrijf. Dus waarschijnlijk gaat Hans begin volgende week nog even op en neer met de auto om de standspullen op te halen.

In termen van omdenken: we hebben een hele interessante puzzel op te lossen de komende paar dagen!

We hebben gelukkig nog een aanhangwagen kunnen lenen van een kennis!

7 november: onze FlavLiveFlyer is naar de drukker!
Het wordt allemaal steeds concreter! Wat in mei begint met een idee…

We creëren een Stube-huiskamersetting waar mensen een babbeltje kunnen maken, de sfeer van de Berghut kunnen proeven en  hun vragen kunnen stellen aan een aantal inspirerende oud-gasten die we hebben gevraagd naar de Stube te komen. We hebben elke dag vanaf 15.00 uur glühweinborrel en schiwasser [warme limonadesiroop]. Bezoekers kunnen ook snuffelen tussen de folders en give-aways van ons allemaal. Een co-creatieve beleving, zeg maar!

En ons plan staat nu op papier!6 november: muziekantencoach in Stube52

Ja, je leest het goed: er is in Nederland een muzikantencoach en die kun je op verschillende momenten tijdens FlavouritesLive in onze Stube52 ontmoeten! 

Toen we Jan tijdens de inspiratieweek in mei leerde kennen, was dat idee nog niet helemaal scherp. Zijn verblijf in de Berghut en de gesprekken met de andere inspirerende gasten hebben hem geholpen zijn idee verder te ontwikkelen. Hij heeft daar ook een mooi stuk over geschreven.

Hij werkte al als coach, maar heeft in zijn interesses zijn niche gevonden: coach van muzikanten. En wat past dat goed! Jan is ook weer een fantastisch voorbeeld van iemand die zijn passies combineert en zo tot een uniek concept komt. Superleuk je weer te zien, Jan!

3 november: Welkom in de Berghut op #flavlive in Stube52!

ontmoeten, inspiratie & [berg]beleving

in

co-creatie

We gaan onze Stube met Stammtisch nagebouwd, we schenken schiwasser en glühwein en nodigen verschillende inspirerende oud-gasten – vrijwel allemaal zelfstandig ondernemers – uit voor een goed gesprek en die zelf ook een mooi verhaal of product in petto hebben. Het wordt een co-creatie van inspiratie en verbinding voor iedereen die wil!

Maandag gaat deze info naar de drukker. Superleuk: zelfs onze drukker Creagrafica – waar we ook onze Berghutansichtkaarten hebben laten drukken – doet mee in de co-creatie! We krijgen een deel van de drukkosten kado.


3 november: Brood op de plank met een creatief beroep? Het kan!
Bijna 5 jaar geleden komt Annemiek op mijn workshop PassieImpuls, voor een…. PassieImpuls! Ze werkt op de communicatie-afdeling van een bedrijf en heeft een passie voor schilderen.

Ruim 3 jaar later is ze gast bij ons in de Berghut. Wat is dit leuk: doorpraten over het volgen van je hart, het realiseren van je droom, over leven en impact. Dan weet ze ook al dat ze een paar maanden later niet meer bij haar werkgever werkt, maar het roer gaat omgooien: schilderen als passie én werk! Annemiek maakt en doet niet alleen mooie dingen met schilderen; het is ook nog een heel leuk mens!

Je kunt haar op zaterdag 19 november ontmoeten in onze Stube tijdens FlavouritesLive. En mocht je vragen hebben over het roer omgooien, het verdienen van geld met en creatief beroep of over belemmeringen overwinnen: vraag het Annemiek!

1 november: Nel in talkshow op FlavouritesLive
1,5 jaar geleden kennen maar weinig mensen de dan 21-jarige Josje Feller. Tot ze in mei 2010 met een website komt:  VrouwenPassie.nl [Vrouw&Passie is inmiddels uitgegroeid tot een populair platform waar duizenden vrouwen hun passies, plannen en inspiratie delen!] Uiteraard trekt dit meteen mijn – Nel- aandacht.

Homepage Vrouw&Passie

De PassiePraktijk ligt dan nog niet zover achter me en onze hele Berghutdroom komt voort uit passie! Al snel kom ik in contact met Josje. Wat heb ik een bewondering voor haar! En leuk contact. Daar komen veel mooie dingen uit voort.

En zo presenteert Josje op FlavouritesLive elke dag een Talkshow en op zaterdag 19 november zit ik er zelf in! Over het volgen van je hart, over het realiseren van je droom: Dromen en Doen. Ik hoop mensen te kunnen inspireren ook hun hart te volgen: ”Doe de dingen waar je hart van gaat zingen!” De talkshow is gratis en voor iedereen op het event. Nieuwsgierig? Zaterdag 19 november om 14.30 uur op Flavlive11. Daarna ben je uiteraard uitgenodigd op onze glüweinborrel in Stube 52 om na te babbelen!

Josje organiseert op FlavouritesLive ook nog Powersessies: sessies waarin boeiende spreeksters in 45 minuten je passie prikkelen: over o.a. social media, geld, stylingadvies, personal branding en je hart volgen. Ze kosten maar 10 euro per keer en je kunt je hier opgeven.

Eigenlijk is 1 dag naar FlavouritesLive komen veel te kort….

30 oktober: Stand ligt uit elkaar
Ja, dat klinkt heel dramatisch. Maar dat is nodig om ‘m naar Nederland de kunnen vervoeren. 🙂 Over 2,5 week wordt de Stube weer opgebouwd: tijdens FlavouritesLive! Stand 52. Eh, Stube 52.28 oktober: Social Stube!
Zonder de Social Media zou bijna niemand weten dat we druk bezig zijn met de voorbereidingen van FlavouritesLive. En zonder diezelfde Social Media hadden we een bijzonder mens als Pauline niet gekend. In het eerste uur van haar verblijf in de Berghut afgelopen zomer is het concept voor SocialSeniors geboren. Geïnteresseerd in social media en de rust en het geduld die ze uitstraalde, kon het bijna niet anders: ze wil senioren op weg helpen met social media [en andere computerdingen].

Willen jouw ouders ook wel wat meer van Social Media begrijpen en kunnen Skypen? SocialSeniors geeft tijdens #flavlive een 2 uur durende sessie aan eigen huis kado! En Pauline is van 18-20 november ook in de Stube beschikbaar voor vragen over Twitter, Facebook, Skype enz. Gaaf, hè!

27 oktober: de Stube op #flavlive11 wordt een HOTit[e]m…
Afgelopen winter was Miranda Leutscher in de Berghut: ze was bezig een nieuw kledingmerk voor meiden op te zetten. Het viel niet mee…. Maar inmiddels staat HOTitm als een huis! Op elk kledingstuk kunnen ‘HOTitms’ gedaan worden: een strik, bloem, hartje…. Én: je kunt mee-ontwerpen en -stemmen! Het zijn allemaal leuke meidenbasics, dus ook nog eens duurzaam. We vinden het een geweldig concept en bewonderen de stap die Miranda gezet heeft.

Het hartje hieronder is een HOTitm:

Miranda is tijdens Flavourites Live in de Berghut Stube te vinden en hoe!

 • je kunt Miranda vragen stellen over het opzetten van een eigen label
 • elke dag kan er een meidenkledingset van HOTitm gewonnen worden
 •  je kunt je opgeven om mee te denken over de nieuwe HOTitm-collectie
En ook helemaal te gek: Miranda is aan het kijken of ze voor #flavlive11 voor ons een speciale HOTitm maken: een HUTitm! Al onze Stammgasten zullen dan herkenbaar Berghut zijn. Zal het lukken…..?


26 oktober: echte Oostenrijke Brettljausen tijdens de Stubeborrel!
Tijdens #flavlive11 hebben we elke dag een Stubeborrel vanaf 15.00 uur. Met glühwein en schiwasser [limosiroop met warm water]. En vers van de pers kunnen we vertellen dat Heerlijk & Hecht elke dag de borrelhap komt verzorgen: echte Oostenrijkse Brettljausen! Oostenrijkse worst, schinken, stukjes kaas, augurkjes… Helemaal Berghut, op gave houten planken. Daar zijn we echt superblij mee! 


Anne Floor en José hebben Heerlijk & Hecht  in 2010 opgezet en willen neerzetten naar waar het uiteindelijk allemaal om gaat; het samen iets vieren of herdenken op een (h)eerlijke en (h)echte wijze. Wat ze doen, ziet er echt geweldig uit!


25 oktober:  regen op komst: stand afmaken
Morgen komt er regen, dus de stand moet vandaag naar binnen. We leggen er de laatste hand aan en dan gaat-ie deels weer uit elkaar, om ‘m te kunnen vervoeren in een aanhanger van 2×1 meter.

Op dit moment is Hans bezig met de folderboom: daar komt alle info in van onze Berghutstamgasten op #flavlive11. Zoiets wordt ‘t, maar dan 2 meter hoog, 2x 🙂


En zo is de folderboom geworden! 

24 oktober: brainstormchat

Vanavond hebben we een superleuke 1,5 uur durende brainstormchat gehad met BijzonderPlekje.nl HOTitm.nlspeelregels.nl en @werkmetjegezin. Ze zijn allemaal 1 of meer dagen als inspirerend oud-Berghutgast aanwezig in onze Stube op #flavlive11. Er zijn meteen al weer leuke contacten gelegd. En er komen nog meer bijzondere oud-gasten!

Waar ging de brainstorm over: Welke leuke mensen kun je ontmoeten? Wat gaan we aanbieden? Welke unieke prijzen kun je winnen? Wat voor lekkers vals er te smullen op in de Stube? Welke waardevolle gratis adviezen voor een eigen bedrijf kun je inwinnen? De komende dagen meer over de ideeën op dit blog!

22 oktober: deel van de standinboedel op weg naar Nl
Vanmorgen is Joost na een klusweek in de Berghut weer naar Nederland vertrokken. Hij heeft alvast twee bankjes voor in de #flavlive11 Stube, sloffen, glüwein én Mozartkugeln meegenomen. De kans is heel groot deze bijzonder smakelijke Oostenrijkse chocolade met marsepeinbollen op #flavLive11 worden aangeboden door bijzonderplekje.nl!

Ik heb Marleen in de zomer van 2010 in de Berghut leren kennen als een superlief, creatief en vol je hart-mens. Haar passie voor fotografie en het speuren bijzondere nieuwe plekjes in Nederland en daarbuiten, heeft ze samengebracht in BijzonderPlekje.nlJe kunt Marleen van 18-20 november dagelijks een paar uurtjes op onze FlavLive11  stand ontmoeten!

21 oktober: 75% Stube klaar!
En de rest van de Stube houden we nog even geheim….


20 oktober: voorraadje sleutelhangers maken
Zo mee te nemen bij onze stand: de berghutsleutelhanger. Daar mogen we er wel wat van meenemen….

19 oktober: kek commodekastje klaar!
Op #flavlive11 gaan we ook thee, glühwein en schiwasser [limonadesiroop met warm water] schenken. Dat gaat bij dit kastje gebeuren! Allemaal handige vakjes voor de bekertjes, de glühwein, originele mozartkugeln, onze zeer gewaardeerde 9-kruidenthee, limosiroop. O ja, eb de voorraad van onze zelfgemaakte kandelaars en natuurlijk onze onvervalste handgebrande sleutelhangers!

18 oktober: boekenplank en nog meer kaarsenstandaards
De Stube heeft twee boekenplanken! De nieuwsgierige bezoekers van #flavlive kunnen lekker snuffelen in de geschreven inspiratie. En: op de achtergrond worden nóg meer kandelaars gemaakt 🙂

16 & 17 oktober: de Stubemuur wordt gemaakt!

de contouren….

het staat!

veel hout gebruiken betekent veel schuren….

de contouren van de twee Stuberamen worden ook zichtbaar

houten bankjes in de maak

het potdekselen is gestart…

bankje is bijna klaar…

mooi werk, mannen!


dat begint er helemaal op te lijken!

Nu nog een Stammtisch, gordijnen, uitzicht op de bergen
én inspirerende oud-gasten!

wordt  vervolgd!

5 oktober: kandelaars maken
Op #flavlive11 zijn de zelfgemaakte kandelaars die in de Berghut staan voor een heel leuk prijsje verkrijgbaar! Het zijn stenen uit het dal waar Hans een gat in maakt. Helemaal puur natuur!

22 septemberHet hout
Het hout voor de stand is gister geleverd. We hebben ongeveer 35 planken nodig voor de potdekselmuur. Half oktober gaat Hans onze klusbrabo’s de stand voorbereiden!

september 2011
Eind mei ontvangen we van Flavourites een uitnodiging voor Flavourites Live, van 18-20 november 2011 in Amsterdam: een trendy beurs waar allerlei hippe webshops live aanwezig zijn. Wij zijn dan wel geen webshop; onze vermelding op Flavourites.nl levert veel enthousiaste gasten op! Wat zou het leuk zijn om ook eens op deze leuke beurs te staan…

Het concept
Als je – zoals met de Berghut – een concept hebt, zijn alle initiatieven die daaruit voortvloeien heel snel te plaatsen. Onze stand op #flavlive11 wordt:

ontmoeten, inspiratie & [berg]beleving

We gaan onze Stube met Stammtisch nabouwen, we schenken schiwasser en glühwein en nodigen verschillende inspirerende oud-gasten – vrijwel allemaal zelfstandig ondernemers – uit voor een goed gesprek en die zelf ook een mooi verhaal of product in petto hebben. Het wordt een co-creatie van inspiratie en verbinding voor iedereen die wil!

co-creatie

De weken in de aanloop van #flavlive maken we je deelgenoot van “The making of….” van onze deelname aan  #flavlive11.
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk