#Durftevragen [en te geven] in Oostenrijk!

5 jaar geleden bedacht onder andere Nils Roemen #durftevragen. Heb je een vraag? Stel ‘m en er zijn genoeg mensen die je met een antwoord kunnen helpen. Er worden  in het land bijna dagelijkse sessie georganiseerd. En op Twitter is het misschien wel de meest gebruikte # [#dtv en #durftevragen] als je een vraag hebt [“Wie weet er een leuk eetadresje in …… #dtv” of “Wie wil mij helpen met … #durftevragen”].

Nu, precies 5 jaar later is er een Durf te vragen boek! Geschreven door Nils Roemen en Fanny Koerts. Vandaag gelanceerd in Nederland. En: we hebben een primeur in Oostenrijk! De digitale versie van het boek ontvingen we in onze mailbox.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BwMM1V2PW_A&w=560&h=315]

Wat we ervan vinden?
We noemen dit graag een  prettig geschreven feel good & SAMENhulp boek en het heeft met 100 pagina’s precies de hoeveelheid om in 1 keer meegezogen te worden en uit te lezen! En dat wat je al deed, heeft op eens een naam en als het nieuw voor je is, inspireert het. Voor ons zit het boek vol herkenning. Want door hulp te vragen staan we met de Berghut waar we nu staan: klushulp, samen organiseren-hulp en personele hulp [steeds vaker gevonden via twitter!]. En daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

Sociale overwaarde
We hebben heel veel overvloed op de wereld en we zijn het vergeten te benutten op de juiste plekken. Als je iets kan missen? Geef het weg! Je kunt er anderen en de wereld mee helpen! Het gaat hierbij niet om geld maar om materiële zaken, ideeën, toegang of vormen van hulp.

Vragen en delen
De kracht van hulp vragen en kennisdelen komen in dit boek op een aansprekende boek bij elkaar. Als je niet vraagt wat je wilt, gaan mensen je ook niet helpen. Iedereen helpt graag, dus wat houdt je tegen? Je hoeft [én kunt] het niet allemaal zelf te weten.

Angst? Vertrouwen!
Waar zijn mensen die hun kennis niet verspreiden eigenlijk bang voor? Hoe erg is het als iemand er met je idee vandoor gaat? Zoveel mensen zitten vol met goeie ideeën. “Zouden we als Nederland geen voorloper kunnen worden van de ideeëneconomie?”, vragen Nils en Fanny zich af.

  • “Strengthen the weak tie, oftewel: versterk de banden met mensen met wie je nog geen sterke banden hebt en ontdek wat je van hen te leren hebt. Wat je van je vrienden kunt leren, heb je al geleerd…”
  •  “Het gaat over het realiseren van een doel en niet over het verkopen van produkten. Het is niet slim om zelf te bedenken wie je hier ergens bij zou kunnen helpen. Als je dat doet, houdt je nl per definitie je eigen blinde vlek in stand.”
  •  “Mensen verbinden zich niet met wat je doet met of hoe je het doet: mensen verbinden zich met waarom je iets doet.”

Durf te vragen in Oostenrijk!
Het boek wordt compleet met wensenlijst van de schrijvers zelf afgesloten! Wij houden ons aanbevolen voor een durf te vragen week[end] in de Berghut, Nils en Fanny! En zeker weten dat we veel van onze gasten met jullie boek in de Stube zullen zien zitten!

DOWNLOAD helemaal voor niets het Durftevragen-boek. Je kunt het boek ook voor 14,95 kopen.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk