Loslaten

De afgelopen twee jaar zijn we heel druk bezig geweest om de Berghut mooi te maken voor de gasten. Afgelopen maand waren we zelf weer aan de beurt: onze badkamer krijgt een beurt.

Onze klusjesman focust zich op het werk en zijn creëert vaak zijn eigen ‘Baustelle’ ‘[bouwplaats] om het werk heen. Dat betekent: loslaten. het is een troep en echt alles in je huis wordt vies. Na de klus flink poetsen en het is weer schoon.

Maar dan dit flinke plakaat cement. De man presteert het keer op keer om overgebleven cement van zijn klussen in onze grastuin te gooien, ook nadat ik heb duidelijk gemaakt dat ik dat niet meer wil hebben. Aldus niet geschiedde. Pontificaal tegenover onze terrasdeur. Ik kon wel ontploffen. Het ligt er nog steeds.

Gister laat ik lachend dit stuk cement – mét wat electriciteitsdraadjes – aan Leonne Meiresonne zien. “Kijk, dit is mijn ultieme symbool van loslaten.”


de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk