Ik Vertrek-Experience in de Berghut [13-24 januari 2012]

Helaas, de Ik Vertrek Experience gaat niet door ivm te weinig aanmeldingen. Lijkt het je eigenlijk wel leuk om de Experience een keer mee te maken? Kom langs tijden de No Kids-week in de Berghut [11-18 feburari] of laat ons even weten als het op een ander moment uitkomt. Dan plannen we een nieuwe Experience!

We hebben op 8 november 2011 een webinar gegeven met 10 Gouden Vertrek-tipsLees hier ons persbericht over de Ik-Vertrek Experience.

Serieuze plannen om een B&B of hotel in het buitenland te beginnen? Geen idee waar te starten? Wij – Hans & Nel van de Berghut – bieden een unieke kans om ervaring op te doen tijdens de  Ik Vertrek-Experience van 13-24 januari 2012 in Oostenrijk. Ervaar in 10 dagen de dagelijkse praktijk, leer van persoonlijke emigratie-ervaringen en ontvang gouden tips voor een krachtig onderscheidend bedrijfsconcept.

 Je komt voor minder verrassingen te staan
en kunt beter omgaan met tegenslagen!

De Ik Vertrek-Experience in het kort
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ks82JnRdIl0&w=560&h=315]

Hans en Nel zijn doorgewinterde emigranten. Ze hebben in 2 jaar een succesvol pension neergezet waarin inspiratie en bergbeleving centraal staan. Het liefst hadden ze 3 jaar geleden ook een Ik Vertrek-Experience gedaan, maar hebben moeten leren door te doen. “We hadden een droom, maar geen ervaring in de horeca. We hebben veel geleerd van tv-programma’s en zijn afgegaan op ons gevoel”, vertelt Nel. “Wij zijn wijs geworden door te dóén. In de praktijk leer je wat het echt inhoudt en hoe je je voelt. Liever hadden we dat vooraf ervaren, door een paar dagen ergens mee te draaien. Wat houdt het bijvoorbeeld in om dagelijks om 6.00 uur op te staan voor het ontbijt?”

Het programma
De Ik Vertrek-Experience bestaat uit grofweg 3 delen:

 • inhoudelijk programma waar kennisdelen en planvorming centraal staat [ongeveer 10 dagdelen]. Elk onderdeel is op dezelfde manier opgebouwd:
  – korte inleiding over een Ik Vertrek-onderwerp
  – delen van elkaars plannen, ervaring en inzichten
  – de ervaringen van Hans & Nel, onze do’s en dont’s en afsluitend 5 gouden tips!
  Het resultaat van het inhoudelijke programma is een draft-ondernemingsplan of een verscherping ervan
 • praktijk programma waarbij jullie gedurende 10 dagen diverse dagdelen meedraaien met het ontbijt, voorbereiding van het avondeten, opdienen, afwas, schoonmaak en inkoop. Hoe ervaar je dat? Waar krijg je energie van? Waarvan niet? [ongeveer 10 dagdelen per stel]
 • vrij programma om samen dingen te doen: de bergen beleven, de sessies te laten bezinken, jullie plannen met elkaar te bespreken en te genieten van de gezelligheid.

Bovenstaande drie onderdelen zijn verweven in het 10-daagse programma:

 • vrijdag 13 januari: Welkom!
  We ontvangen jullie aan het einde van de middag, we maken kennis met elkaar en de Berghut
 • zaterdag 14 januari: Droomdag
  Wat is jullie droom? Waarom past deze zo goed bij jullie? Hoe willen jullie deze realiseren? Waar staan jullie nu met jullie droom? Hoe concreet en aansprekend is deze? Hoe zorgen jullie voor een aansprekend concept? Hoe weten jullie dat er gasten gaan komen?
 • zondag 15 januari:  De zoektocht
  Waar willen jullie gaan settelen? Hoe vinden jullie de droomplek? Wat zijn de formaliteiten die daarbij komen kijken? Ga je kopen, pachten of huren? Laat je Nederland helemaal achter of hou je nog iets aan?

 • maandag 16 januari: Marketing en financiën
  Hoe krijgen jullie genoeg gasten om van te kunnen leven? Wat doen jullie zelf en waar kunnen andere mensen mee helpen? Hoe kunnen jullie verschillende social media hiervoor inzetten? Hoeveel geld willen jullie om rond te komen en hoeveel gasten zijn daarvoor nodig? Tijdens het weekend ga je minimaal 10 mensen vragen om je verder te helpen!
 • dinsag 17 januari: Verhuizen en verbouwen
  Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie klaar zijn om te vertrekken? Wat komt er bij de verhuizing kijken? Hoe ga je om met zover life-changing events tegelijk? Hoe pak je een eventuele verbouwing aan? Hoe kun je met weinig middelen veel resultaat boeken?

 • woensdag 18 januari: Daily life
  Hoe ga je aarden op je nieuwe plek? Wat ga je missen? Hoe ga je daarmee om? Hoe is het om als partners dag in dag uit bij elkaar te zijn en samen te werken?Hoe kunnen jullie jullie bijzonder plekje gesmeerd en met passie runnen? Hoe zorgen jullie voor goed personeel, dat snapt wat jullie bedoelen?
 • donderdag 19 januari:  Gastendag
  Er komen vandaag 12 gasten in de Berghut! Hoe gaan we dat aanpakken?
 • donderdag 19 – zondag 22 januari: Ervaren
  Jullie werken dit weekend diverse dagdelen mee met het ontbijt, schoonmaak, voorbereiding van het avondeten, bediening en afwas en dragen bij aan een top-tijd van de gasten!

 • zondag 22 januari: Wisseldag
  We zwaaien de gasten uit en de lege kamers worden klaargemaakt voor nieuwe gasten van het Boost Your Bussiness-weekend. En daarna: even uitpuffen…
 • maandag 23 januari: Samenvatten, acties en terugblik
  Wat zijn je ervaringen de afgelopen dagen? Waar werd je blij van? Wat zijn aandachtspunten voor jullie droom? Wat belemmert jullie mogelijk nog? Welke 5 acties pakken jullie aan als jullie weer thuis zijn? En wat vonden jullie van de Ik Vertrek-Experience in de Berghut?
 • dinsdag 24 januari: Jullie vertrekken
  We wensen je heel veel succes met je dromen!

Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Wat voegt deze 10-daagse toe aan jullie plannen?
Jullie hebben na de Ik Vertrek-Experience:

 • Een goed beeld van wat het betekent om de stap naar het buitenland te zetten en samen een eigen horecabedrijf starten.
 • Een aansprekend en onderscheidend concept voor je onderneming.
 • Een basis van jullie businessplan, inclusief marketingpijlers.
 • Essentiele kennis en ervaring opgedaan om zo goed mogelijk voorbereid te vertrekken.
 • Veel nieuwe mensen leren kennen die jullie verder kunnen helpen.
 • 10 waardevolle reflectiedagen gehad: tijd genomen voor je droom waar je Nl te weinig tijd en ruimte voor neemt.
 • Een leerzame en gezellige tijd gehad met mensen met een zelfde droom en passie.
 • Genoten in de sfeervolle Berghut in een geweldige witte omgeving
 • In 10 dagen ineens 30 stappen verder gezet met jullie droom!

Zelf hadden we het een unieke kans gevonden
om zo’n training te kunnen volgen!

Toch maar niet….
Jullie kunnen er na de Ik Vertrek-Experience achterkomen dat jullie droom – om wat voor reden dan ook  – toch beter een droom kan blijven. Dan is het fijn om daar op tijd achter te komen, toch?

Begeleiding door Hans & Nel
Wij -Hans en Nel- zijn in juni 2009 met onze twee kleine kinderen vertrokken naar Oostenrijk. We zijn gek op de bergen en hadden de wens om er een tijdje te wonen. De Berghut is daar als leefvorm uitgekomen: dé plek in de Alpen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen verwonderen en de bergen kunnen beleven. We organiseren allemaal Special Weeks in de Berghut, bijvoorbeeld voor families in de schoolvakanties, lange weekenden, diverse inspiratieweken voor ondernemers en de Ik Vertrek-Experience.

Wij zijn inmiddels doorgewinterde ervaringsdeskundigen. Daarnaast vinden we het ontzettend leuk om mensen te helpen, te verbinden en in beweging te brengen. Zelf hadden we het een unieke kans gevonden om zo’n training te kunnen volgen!


Voorheen werkte Hans als coachend manager en Nel in de communicatie en als passie-coach. Het initiëren van de Ik Vertrek-Experience is dan ook op ons lijf geschreven! We willen jullie graag helpen door een uniek kijkje te nemen achter de schermen van onze succesvolle Berghut.

Als je samen op avontuur gaat,
ervaar je deze Experience het liefst ook samen.

Unieke ervaring!
Er is plaats voor maximaal 5 tweetallen.
Voor deze 10-daagse Ik Vertrek-Experience gaan we er bij voorkeur vanuit dat je in tweetallen komt. Waarom? In de meeste gevallen worden Ik Vertrek-plannen samen gesmeed, met je partner of andere goede bekende. Het is een ontzettend leerzaam en intensief ervaringsprogramma. Het is bijna onmogelijk om na 10 intensieve dagen de ander bij te praten, laat staan te laten voelen wat je zelf ervaren hebt. Dus als je samen op avontuur gaat, ervaar je deze Experience ook samen.

Heb je plannen om in je eentje het roer om te gooien of kun je niet samen komen? Reageer vooral!

 Dit is een onbetaalbare ervaring!

De waarde
We bieden jullie:

 •  11 overnachtingen in een sfeervolle kamer met eigen badkamer [douche/toilet] en eigen balkon
 • elke dag lekker stevig ontbijt en diverse dagen lunch. Op verschillende andere dagen kun je een lunchpakketje klaarmaken.
 • elke avond smakelijk avondeten
 •  toeristenbelasting
 • +/- 10 dagdelen met inhoudelijke sessies
 • +/- 10 dagdelen meelopen en -werken in verschillende processen in de Berghut
 • een fantastische winterse avondbeleving bij maanlicht.
 • veel kennis, inspiratie, ervaring en nieuwe contacten

Per stel van 2 personen betaal je voor deze onbetaalbare ervaring slechts 1799,- euro!
Kom je alleen, dan vragen we 999,- euro [uitgaande van 2 personen op een kamer, bij een volle bezetting. Anders krijg je een kamer voor jezelf]

De reis naar en vanaf de Berghut, drankjes in de Berghut en eventuele benodigdheden om te wintersporten, zijn voor eigen rekening.

De reis
Je kunt met de auto, vliegtuig of trein naar de Berghut komen. Kijk voor de mogelijkheden [en meer info over de Berghut] op deBerghut.com onder contact – adres.  Of mail ons met je wensen.

Vragen
Heb je vragen, laat het ons gerust weten! deBerghut@gmail.com

We hopen jou – of bekenden van je – te ontmoeten tijdens de Ik Vertrek-Experience!

Zonnige berggroet,
Hans & Nel

PS: het TROS-programma Ik Vertrek is altijd op zoek naar emigranten in spé. Meedoen?

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk