10 hele mooie herinneringen aan de zomer 2011!

Nee, de zomer is inderdaad nog niet afgelopen. Wel onze gastenzomer. Met veel gasten. Heel veel gasten…. En veel blije gasten! En even zoveel mooie herinneringen. We hebben 10 hele mooie ‘created memories’ een plekje gegeven op ons blog, in willekeurige volgorde. Geniet [nog even na]!

De hangmat
Net voor de zomer kwamen er nog twee fatboy zitzakken en een hangmat binnen. De beslissing voor de hangmat was niet zo snel gemaakt. Dat ding kost nogal wat… Maar vanaf het eerste moment dat we erin lagen wisten we: dit is goed! We zagen in onze gedachte nog vele gasten volgen. Met een boek of lekker lui liggend. En wat schepte onze verbazing? Het was dé kinderhit! Met zijn vijven als schommelend aan de boom. Het werd de vrolijke hangplek van de kids!

Kinderfeest
Het was so wie so weer een genot om alle kinderen met elkaar te zien spelen, groot en klein, alles door elkaar. Het was één groot feest, alle weken. In de weken met veel jongens werden er dagelijks partijtjes gevoetbald. Het dak van de kleine Berghut was ook zeer in trek! En de zandbak, en de schommel en de WII… En natuurlijk het samen eten!

“Dit is echt de leukste vakantie die ik ooit heb gehad!”

Eén van de jonge Berghutgasten vroeg me een keer: “Hebben jullie nu ook vakantie?” 🙂

Samen sporten
Niet alleen de kids hebben leuk met elkaar gespeeld; ook de volwassenen hebben veel samen gedaan! Samen eten, samen praten, samen vuurtje stoken en samen sporten. Boele heeft samen met gasten Pim en Amadee de top van de Kramkogel beklommen. Een imposante berg waarvan je de spitzige top kunt bewonderen vanuit kamer 6, 11 en 12. We hebben ze na een wandeling van 10 uur warm onthaald!

De Kramkogel was een goede conditietraining voor onze ontbijtkok Boele die in oktober de marathon van Amsterdam gaat lopen. En bijna wekelijks was er wel een gast of Berghutteamgenoot die graag een rondje meeliep. “Helemaal top om met jullie nog een eindje door het dal te rennen!”, liet Erik ons per mail nog weten. PS: Boele heeft net voor zijn vertrek hier een marathon gelopen in een veelbelovende tijd…  Top!

Over sportieve prestaties gesproken: Berghutgast Paul heeft een gaaf filmpje gemaakt van zijn beklimming van de Grossglockner Hochalpenstrasse met de racefiets!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bsMC0235KFw]

En Jan Paul ging paragliden!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OqVPSHPzo0o]

Nieuwe gerechten uitproberen
Yep, nieuwe gerechten uitproberen voor een groot aantal gasten is een risico. Het leuke is dat de gasten er keer op keer voor open staan! Zoals een hartige taarten-buffet maken [waar veel hartige taarten voor nodig zijn!] en het herintroduceren van linzen met vergeten groenten. En Berghutteamgenoot Andrea kwam in juni met een kip-zuurkoolrecept. Het klonk als een Berghutrecept en zo smaakte het ook! Regelmatig hebben we dit zuurkoolstoofpotje met kip, zuurkool, abrikozen en aardappels klaargemaakt deze zomer en keer op keer waren de gasten verrast!

En een vertrouwde vrijdagavondmaaltijd is kaasfondue. Maar hoe leuk is het om dit buiten uit het kookpotje te eten met grote spiezen!

Zelf vlierbloesemsap maken
Nog voordat ik zelf de stap had genomen, kwam er in juni een gaste met het idee om vlierbloesemsap te maken. Een superidee om het samen te doen! En wat een mooi proces. Ik ben van plan om er nog een keer een filmpje van te maken.

Kampvuur
In hetzelfde vuurbakje als waar het kookpotje hangt, ontvlamt tegen de avond het kampvuur van de Berghut. Voor de marsmellows van de kleintjes, een vuurtje om je aan te warmen of om naar te kijken tijdens een goed gesprek of in stilte. Heerlijk!

De inspiratieweek in mei
Voor mij – Nel – persoonlijk één grote verwondering. Mensen vroegen wel eens: “Wat was dat dan, die inspiratieweek?” Tja. Niet in woorden uit te drukken. Zet een aantal mensen bij elkaar die graag naar de Berghut komen voor een avontuur, die elkaar niet kennen en open staan voor alles. Planking, een dagje op en neer naar Venetie, spelletjesparcours, stoepkrijten, Berghutdisco, wandelcoaching en heel veel mooie gesprekken. Een fantastische herinnering.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jPhatNl0o3E]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LDALNv_53Pg]

Nog veel meer goeie gesprekken
De hele zomer zat overigens vol mooie gesprekken. Over onderwerpen die de boeken in de BerghutBoekenkast raken, over de ontwikkeling van kinderen, over ontwikkelingen in de maatschappij en over je eigen levenspad.

En er zijn diverse bedrijfsconcepten in de Berghut geboren. Zo heeft Berghutgast Heidi de sieraden webshop SIZZ gekocht en gaat over twee weken online met een nieuw concept: Strengthen your Soul! En Berghutteamlid Pauline gaat senioren van deze tijd op weg helpen in de Social Media: SocialSeniors!

Hoe onze eigen kids hun weg vonden
Een eigen bedrijf runnen met kleine kids. Het zijn dubbele tropenjaren… Maar ook jaren met veel kinderplezier. De oudste heeft inmiddels de leeftijd dat hij zelf aangeeft wanneer hij graag naar de gastentuin of naar de speelruimte wil. En wat waren er veel vriendje en vriendinnetjes! De jongste joker hobbelt ook lekker mee. Heerlijk om te zien hoe snel er contact gemaakt wordt. Sommige kindjes zullen ze vaker blijven zien. Een heel fijn idee!


Natuurverschijnselen

 

En herinner je je deze nog?

Als we terugdenken aan deze zomer, dan denken we tenslotte aan heel veel blije gasten! Jullie hebben deze zomer de Berghut compleet gemaakt. En we willen de gasten ook heel erg bedanken voor hun fooien ten gunste van BerghutVerzetten.nl. We willen alle Berghutteamleden heel erg bedanken voor hun inzet!

We openen half december weer onze deuren en trappen dan af met een topweekend: Get Social in the Snow! Een weekend vol experts voor iedereen die een verdiepingsslag wil maken met Social Media, inspirerende mensen wil ontmoeten én lekker wil skiën!

Van 18-20 november zijn we met onze Stammtisch te vinden op dé beurs van dit moment FlavouritesLive. We maken er een echte co-creatie van: ontmoeten, inspiratie en bergbeleving met verschillende oud-gasten. Wie weet tot dan!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk