Ons Berghutteam deze zomer!

Normaal gesproken stellen we het Berghutteam van het seizoen voor als we aan de vooravond staan van een nieuw seizoen. De factor tijd heeft deze keer wederom een rol gespeeld. En eigenlijk is het veel leuker om het team voor te stellen als de gasten er al een paar dagen zijn en iedereen z’n draai begint te vinden. Dus na een paar leuke dagen met gasten: het Berghuteam van deze zomer voorgesteld!

Passies combineren
Boele reageert in mei via twitter op onze oproep voor ontbijtkok: “Zoeken jullie nog steeds iemand?” Hij is namelijk zelf geïnteresseerd. Zijn plannen klinken meteen goed: naast 6 ochtenden het ontbijt verzorgen en aanwezig zijn op 2-niet-avonden, wil hij trainen voor een marathon en gaat hij schrijven aan zijn 3e boek. Ik herinner me dat ik hem een keer op tv heb gezien.

Een aantal jaar geleden heeft Boele met zijn vrouw een bijzondere bezinningsplek gehad in Nederland, dus weten wat de gast wil, is ‘m op ‘t lijf geschreven. Hij heeft aan 1 woord genoeg. Heel fijn! Boele zijn verblijf in de Berghut is onderdeel van zijn sabbacital. Ook zijn vrouw en zoon van 12 gaan een paar weken langs komen. Contact met Boele staat garant voor een goed gesprek, op heel veel vlakken! Gelukkig is hij hier 2 maanden: tijd  genoeg.

It’s all in the family!
Vorig jaar werkt onze sportieve neef Menno een paar weken in de Berghut. En deze zomer is het de beurt aan nichtje Corine. Ze benadert ons zelf. Die ochtend vertelt onze poetsqueen Sandra ons net dat ze vanwege polsklachten helaas minder uren kan gaan maken. Het kwartje valt snel: Corine kan ons ondersteunen bij de afwas en de schoonmaak.

Wat een avontuur: als 16-jarige bij je oom en tante in Oostenrijk aan de slag. Een goede basis om werkervaring op te doen!

Poetsqueen
Ja, zo noemen we Sandra, die hier ook in Rauris woont en ons sinds de winter ondersteunt bij het schoon houden van de Berghut.

We zijn ontzettend blij met haar: een schone hut met schone kamers zijn ontzettend belangrijk! Ze weet precies wat wij belangrijk vinden. Deze zomer hebben we twee aankomst- en vertrekdagen en heeft Sandra de leiding over die dagen.

Ons gouden avondduo
“Wij zijn een enthousiast, spontaan, zorgzaam en flexibel  echtpaar dat op zoek is naar een leuke en gezellige baan. Hannie d’r passie gaat uit naar koken, serveren en gasten in de watten leggen. Ze heeft 20 jaar in de horeca en hotels gewerkt, dus ze weet hoe het werkt. Hans heeft jaren voor zichzelf gewerkt in de bouw het meeste werk bestond uit stucadoren, schilderwerk, en andere werkzaamheden. Hij vindt het ook heel leuk om Hannie te helpen in de keuken. We vinden het ook niet erg om vieze handen te krijgen dus laat ons weten of u ons kan gebruiken.”

Na een skypeontmoeting zijn we eruit: Hans en Hannie worden onze pilaren voor 5 avonden eten in de Berghut. Ze hebben sinds 5 jaar een camping in Hongarije en wilden graag even wat anders. Dit lieve en zorgzame avondduo dat bijna niet gek te krijgen is deze zomer in de Berghut te vinden!

Ik Vertrek stage
En a.s. donderdag zwaaien we Andrea uit, die de afgelopen 5 weken van alle kanten heeft ervaren hoe het is om een pension te runnen waar een bijzonder concept aan vast zit. Voor haar was het werken in de Berghut een vrijwillige stage: ze wil over een paar jaar met haar man – oud-collega van Hans – ook een pension in Oostenrijk beginnen.

Ze heeft veel dingen van dichtbij gezien en een bonte variatie van special weeks meegemaakt! We zijn ook ontzettend blij met de grijze BerghutFamilieBike [die was rood] en met onze boodschappenlijst: met het invullen van het aantal gasten, komt er een complete boodschappenlijst uit rollen voor een week. Andrea, we willen je ontzettend bedanken voor je inzet, flexibiliteit en hulp! We blijven jullie avontuur volgen…!

We hebben nog nooit zo’n goeie personele bezetting gehad. Dat is te gek! Want dat betekent dat wij zelf nog meer de rol voor de schermen met de gasten kunnen vervullen, zoals we altijd voor ogen hebben gehad. Nu in een eerste week van het zomerseizoen draaien we intensief mee met het nieuwe team, om er daarna allemaal de vruchten van de plukken.

Boele, Corine, Hans, Hannie en Sandra: ontzettend bedankt nu al voor jullie inzet! We gaan er een fantastische zomer van maken!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk