De Drive om Dromen te Dóén!

Ik lees net een mooi AD-artikel van Dennis die tijdens de #Inspiratieweek in de Berghut was. Hij heeft in de aanloop van de Berghut ook meegedacht tijdens onze BerghutBrandingBrainstorms. Het is een enorm creatief en gedreven persoon. Hij maakt dromen werkelijkheid, van anderen en van zichzelf. In zijn artikel lees ik iets wat ik nog niet wist: zijn vader overleed toen hij jong was.

Nu ontmoet ik veel gedreven mensen. Maar een paar staan me in het bijzonder bij. Wat is de overeenkomst tussen hen? Hun vader overleed toen ze nog jong waren. En ik mag mezelf er ook onder scharen.


Ik heb sinds een aantal jaar de drang om mijn dromen te realiseren. Ik kan bijna geen droom hebben: gewoon dóén. Nu. En dat zie ik ook bij de ‘anderen’. Als ze dit lezen, weten ze dat ik het over hen heb. Belemmeringen zijn er wel, maar worden overwonnen.

Vroeger ging je na je 65e van het leven genieten en je droom achterna. Zwart-wit gezegd dan. Tegenwoordig leef je NU. Dat is een tendens. En ik denk dat als je van nabij meemaakt dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is om je 65e te halen, dat er een soort mechanisme in gang treedt om je dromen NU te realiseren. Waarom wachten? Dan is het misschien te laat…

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk