Overboekt, oeps… Wat nu?

Ik denk een paar weken geleden nog: ”We hebben nog nooit een dubbele boeking gehad. Hoe zouden we dat eigenlijk oplossen?” Blijkbaar moesten we daar een antwoord op geven, want afgelopen week komt er een mail van iemand die de bevestiging nog niet heeft ontvangen en uitkijkt naar hun vakantie in de Berghut.

Ze was op tijd met boeken, dacht ze. Begin april. Door een misverstand – twee mensen met een niet veel voorkomende gelijke voornaam in dezelfde week – is hun boeking niet doorgekomen. En de laatste kamer is er net uit. Chips, dit is gewoon heel erg balen. De fout ligt aan onze kant.

Links om of rechts om: we gaan een oplossing zoeken. Een andere datum is geen mogelijkheid voor hen. En ook de – zeer meewerkende – gasten van de laatstgeboekte kamer hebben ook geen schuifmogelijkheid [een andere datum met een gratis verblijf]. We hebben deze zomer nog nooit zo’n goede personele bezetting gehad, dus alle drie de personeelskamers – inclusief een nog nieuw te creëren kamer in de kelder – zijn bezet.

Toch komen we op het idee om één van deze kamers in te zetten om alle gasten te kunnen ontvangen die een toezegging hebben: onze ontbijtkok Boele stemt in met onze vraag of hij die drie dagen vrij wil om te genieten op de buurcamping. Zijn vrouw en zoon zijn er dan toevallig ook, dus dan kunnen ze echt samen vakantie hebben. Na een maand ontbijt draaien er even tussenuit: eigenlijk nog niet zo gek!

Het betekent wel dat we voor 3 nachtjes nog even een stapelbed gaan bouwen: de kamer met tweepersoonsbed krijgt namelijk vier personen te logeren. En ook dat is niet voor niets: het stapelbed verhuist daarna naar de kamer van onze jongens die er  dit najaar één gekregen zouden hebben.

Grappig dat er eigenlijk altijd een oplossing is voor een probleem. De gasten zijn ontzettend blij dat ze kunnen komen, ook al wordt het die week 3 dagen extra volle bak. De gasten van die week mogen zich nu al verheugen op heel wat glaasjes schnapps van de hut…

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk