Ultieme natuurgenietmomentjes

Ik – Nel- ben er klaar mee: gasten een wandeling adviseren en vertellen hoe mooi deze is, van horen zeggen…  Tuurlijk hebben we diverse wandelingen gemaakt, maar met kleine kids kom je wat minder ver. Er zijn hier zoveel mogelijkheden: we willen gasten Geheimtips kunnen geven. Dat gaan we anders doen!


Deze zomer gaan we weer een familiewandeling aanbieden. Edwin die de wandeling kan begeleiden, geeft het bloemenleerpad van Rauris naar de Wastlalm als tip. Deze ga in vanmorgen doen. Ik smokkel een beetje: Andrea brengt me even een stukje omhoog tot waar de auto mag komen, op hét foto-uitzichtpunt van Rauris. Ik heb de fototas mee, wat te eten en te drinken. Ik wil altijd alles vastleggen. Met beelden en dat wil ik delen. Dus het duurt niet lang voordat ik het toestel wil pakken. Chips, de batterij ligt nog in de oplader en het toestel op het bureau…

Ik snap de boodschap meteen: vandaag ga ik dus genieten in het moment, zonder alles vast te leggen. Maar wat is dat moeilijk. Ik merk dat ik denk in vastleggen. Als ik iets zie, denk ik: mooie foto! Dat kan nu dus niet. Vandaag is het kijken en genieten. En mijn pad vervolgen.

Ik had jullie graag laten zien wat voor gave houten hutjes ik tegenkom. Hutjes waar je graag eens een nachtje avontuurlijk wil slapen. Ik had jullie graag willen laten zien hoeveel mooie bloemen ik zie, een bonte verzameling. Hoe ik verse munt langs het wandelpad zie en pluk. Hoe ik van ver al koeienbellen hoor en weet dat ik bijna bij de Alm aangekomen ben. Waar ik door de koeiensporen bij de Alm kan bereiken, waar de geraniums aan de balkonnetjes hangen. En hoe op de terugweg een paar geiten een stukje met me meewandelen.

Ik wordt nog het meest geraakt word door een fanstastisch stromende beek die van hoog komt, van drie kanten bij elkaar komt en als één stroom zijn weg vervolgt. En waar ik overheen moet lopen om het pad te kunnen vervolgen. Stromende beekjes zijn één van mijn ultieme natuur genietmomentjes. Nu voel ik ook weer hoe ik onze  zomergasten vanuit mijn eigen beleving warm kan maken voor deze wandeling.

De foto’s komen uit onze eigen foto-archief, om het bericht nog kleurrijker te maken 🙂

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk