Foto-impressie #inspiratietoer!

Woensdag 13 april 2011. Op deze zonovergoten dag gaan @driedriezuid, @bijzonderplekje en @deBerghut op #inspiratietoer. We huren een @vintagecamprfan en gaan op pad. Wat de inspiratietoer gaan brengen, weten we zelf ook nog niet…

Vanuit Bergen rijden we via Haarlem – waar we @bijzonderplekje ophalen – naar Amsterdam.


Tegen de verwachting in is het plezier in Amsterdam ver te zoeken. Vanuit alle kanten wordt er getoeterd: we rijden blijkbaar niet hard genoeg… En op de vraag aan een winkelverkoper of hij een stukje met ons mee wil rijden, antwoordt hij: “Ik word betaald om hier te blijven.”


Ahhh, daar hebben we fans!!! Zelf ook rijdend in een oldtimer.


We wilden een paar mensen ontmoeten, die toevallig vandaag naar uitreiking van de Mama of the Year-award gingen in Panama, Amsterdam. Dus dat wordt aan het begin van de middag onze standplaats. We weten 1 van de 5 parkeerplekjes voor de deur te bemachtigen. Het inparkeren laten we even aan een bouwvakker over: we zijn zuinig op de mooie bus.


Als de voorbereidingen voor de Mama-Award nog volop worden getroffen, maken wij de papa’s en de mama’s van een nabijgelegen school blij met tips voor bijzondere vakantieplekjes. Iedereen is enthousiast.

Ondertussen zien we een paar mama-BN’ers. We hadden ze al eerder gespot, maar nu komen ze via de achteruitgang weer tevoorschijn om nog een keer over de roze loper te schuiven voor een handjevol fotografen…


We hebben leuke gesprekken met @sannemedia, @reisgeheim en @flavourites. Vanaf binnenkort krijgt Marleen van @bijzonderplekje een column op flavourites.nl!


O ja,  als we vertrekken, wil fotograaf Edwin Smulders graag onze parkeerplek hebben; zijn auto staat op de stoep. Maar als we niet snel genoeg weg zijn met ons busje zonder stuurbekrachtiging, en hij daardoor blijkbaar een paar unieke kiekjes van BN-mama’s mist, snauwt hij ons onmiddelijk af… Bah!

We tuffen met 80 kilometer per uur [harder mag echt niet!] naar Utrecht. In het Beatrixtheater vinden de Ondernemersdagen plaats. Met de vraag aan bezoekers welke inspiratie ze vandaag mee naar huis nemen, komen leuke gesprekken los.

“Ik wil wat meer naar mijn medewerkers gaan luisteren.”

“Ik ga morgen ander werk doen, want ik word hier niet meer blij van.”

We krijgen ieder een boek van een bezielde onderneemster en ik heb een bijzonder mooi gesprek met een ondernemer die binnenkort een verzekeringspakket op de markt brengt waarvan een deel naar het goede doel gaat: het vriendenpakket.


Sandra ontmoet toevalligerwijs een oud-gast van haar vakantiehuis Villa Beaulieu. Tijdens zijn verblijf hebben gesprekken met Sandra hem geholpen om zijn hart te gaan volgen. Hij is fan van Volkswagen Camperfans en werd aangetrokken door het busje op het Jaarbeursplein.

En er komt een superenthousiaste vrouw naar ons busje toe: “Ik heb een leuke camping waar jullie busje perfect past!” Ze heeft een geweldige camping in Friesland, Watersportcamping de Heeg. En de afspraak dat Marleen de camping komt testen voor Bijzonder Plekje, is meteen gemaakt. Op de vraag waarom ze niet een iets inspirerender naam heeft voor haar schitterende camping, antwoordt ze: “Ik ben met deze naam perfect te vinden op Google.” Interesting.


Nu nog even naar Seat2Meet Utrecht om Marielle Sijgers, medebedenker van o.a. Seat2Meet, weer te spreken. Wat een mooi, inspirerend en fijn mens! We krijgen alledrie het boek Society 3.o. Te gek!

Toevallig heeft Huub van Zwieten die avond een droombaanreis-avond in Seats2Meet Utrecht. Leuk om hem een keer live te ontmoeten! Zijn vrouw blijkt een enorme bergfan. Huub, ik mail je binnenkort!

En zo hangt de inspiratietoer aaneen van mooie ontmoetingen. Aan het einde van de dag tuffen we moe en voldaan onder het genot van een goed gesprek weer naar Bergen. Sandra, ontzettend bedankt voor het initiëren van deze dag, voor de foto’s en het halen en brengen van de Vintage Camperfan!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk