3 geven en krijgen-tips van Martijn Aslander

Half maart 2011 tijdens het Droomweekend zijn ook Martijn Aslander en Anja Wassenaar hier twee nachten. Martijn verdient zijn geld met het vertellen over zijn visie op allerlei dingen. Hij laat mensen ervoor betalen wat ze het waard vinden. En soms laat hij zichzelf betalen in een product dat het bedrijf verkoopt, bijvoorbeeld vliegtickets bij een vliegmaatschappij.

Zondagavond tijdens de kaasfondu geeft Martijn ons verschillende geven en krijgen-tips. Aan de ene kant helemaal niet nieuw voor ons, aan de andere kant heerlijk om een verdiepingsslag te maken en een boost te krijgen. Drie tips van Martijn:


1. Laat andere mensen jou helpen: dat doen ze graag
We kunnen zelf veel en zijn dus geneigd om veel zelf op te pakken. Maar andere mensen zijn er misschien wel beter in! In de klusperiode van de Berghut hebben we ontzettend veel hulp gehad van gepassioneerde mensen. En ook nu kunnen mensen blijven helpen. We wilden zelf een bergbelevingsbox voor gezinnen maken. Maar inmiddels weet ik dat Femke van ervaarmaar.nl dat veel beter kan! De BergBelevingsbox wordt een co-creatie.

2. Maak je wenslijst kenbaar
We hebben nog veel wensen. Dit zitten in ons hoofd of staan op papier. Als we die wenslijst kenbaar maken, bijvoorbeeld op ons blog, kunnen mensen actief gaan helpen. Of het nou om klushulp gaat of om spullen die we willen hebben, zoals boeken voor in de Stubeboekenkast. En als iemand je niet zelf kan helpen, kent hij of zij altijd wel iemand die dat wel kan!

3. Geven en krijgen
Ja, geven en krijgen, niet geven en nemen. Als je geeft, krijg je terug. Misschien niet altijd rechtstreeks, direct en op een weegschaal afgewogen. En als je geeft krijg je fantastische dingen terug!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk