De Berghut fooienpot zomer 2011 gaat naar bergenverzetten.nl !

Nog vóór de opbrengst van de fooienpot van winter 2011 bekend was, kwam er een mooi nieuw initiatief voor de zomerfooienpot op ons pad. Dit keer geen doel gekozen door onze volgers, maar een doel van één van onze gasten.

In gesprek met Saskia, één van de gasten van afgelopen weekend, vertelt ze dat ze hier ook wil gaan hardlopen. “Ik ben eigenlijk helemaal geen hardloper en ik heb geen hardloopfiguur, maar ik doe het voor een goed doel.” Ze gaat namelijk met het team van BergenVerzetten.nl op 14 augustus in het Zwitserse Zinal een bergloop van 31 [!] kilometer doen!  Respect…

Onze link met de Berghutfooienpot is snel gelegd. We laten Saskia hetzelfde weekend weten dat we dit initiatief met de zomerfooienpot willen ondersteunen. Ze is er superblij mee!

Saskia vertelt over Bergen verzetten:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=t97t5oyKXuQ&hl=nl&fs=1]

Het team van Bergen Verzetten waar ze deel van uitmaakt, haalt dit jaar geld op voor:

Doelstelling is om met de bergloop voor deze kinderen en volwassenen bergen te verzetten en  €40.000,- bijeen te brengen zodat de bouw van een nieuwe water-windmolen, de aanschaf van medische middelen en apparatuur voor deze kinderen gewaarborgd kan worden. Alle deelnemers die de Bergen Verzetten zijn persoonlijk bekend met de mensen van beide stichtingen en iedereen ziet erop toe dat elke euro die het team bijeen loopt ook daadwerkelijk goed terecht komt.

Meer over bergen verzetten en over de voorbereidingen van de Bergloop kun je lezen op Bergenverzetten.nl.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk