Tuintip: hergebruik snoeiafval!

“Van groente- en fruitafval kun je compost maken. En kijk, van dat snoeiafval kun je een afscheiding maken.”

Mijn moeder heeft passie voor tuinieren. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn, creativiteit staat bovenaan. En zo gaf ze ons de tip om afval te recyclen. Onze groente- en fruitafval wordt compost en die gebruiken we weer voor onze plantjes. Onze buurkippen struinen heerlijk op de hoop, zodat alles af en toe omgeploegd wordt.

Compost is een alternatief voor kunstmest. Om goede bruikbare  compost te krijgen, gebruik je alleen onbewerkte, rauwe groenteafval en fruitschillen, eierdoppen en koffiedik. Geen vlees, een brood, rijst, spagetti of andere deegwaren [dan komen er verkeerde dieren op af]. Wil je meer weten over compost en hergebruik? Ik kwam net terecht op deze site van de compostmeester.

Onze grote compostbak hebben we afgelopen week verplaatst, de tuin uit, naast de schuur. Om deze bak af te schermen, zijn we bezig met een schutting van snoeiafval van de bomen uit de tuin:


Ik ga zo weer mee verder met taken stapelen. Wordt vervolgd!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk