Nagenieten van het Droomweekend…

Wij droomden van nóg meer inspiratie in de Berghut en onze droom is uitgekomen!

Afgelopen weekend vindt in de Berghut het Droomweekend met Esther Jacobs plaats. Ze is levensgenieter, ondernemers, veel gevraagd spreekster en schrijfster van o.a. het boek Wat is jouw droom? Voor acht mensen met een droom ziet hun wereld er na een paar dagen anders uit. Het is een weekend vol dromen, doen, ontmoeten, inspiratie verbinding én bergbeleving.

Het ontbijt
Een spontaan bedacht plan: elke ochtend voor het ontbijt beginnen met een korte gezamenlijke ontspanningsoefening, begeleid door droomdeelneemster Sabrina. Ze doet de oefening altijd zelf en heeft geen ervaring in het begeleiden van anderen daarin. Ze doet het ontzettend goed! En daarna geniet iedereen van verse gebakken brood en andere lekkernijen.


Van droom naar doen
Je hebt een droom, maar hoe geef je deze droom handen en voeten? Wat wil je en hoe ga je dat realiseren? Hoe overwin je je belemmeringen? Hans heeft bijvoorbeeld iets verteld over zijn belemmeringen rondom onze Berghutdroom en aangegeven wat hij ervan heeft geleerd.
[slideshare id=7433846&doc=presentatiebelemmeringendeberghutslideshare-110329120454-phpapp01]

En we hebben door middel van een visualisatie onze droom geprobeerd voor ons te zien en daaraan acties verbonden. Allemaal begeleidt door Esther met haar vele praktische tips, zoals:

“Hak je plan in stukjes, dat maakt je droom een stuk overzichtelijker.”

“Vroeger dacht ik altijd: bij tegenslagen vooral doorgaan. Het boek ‘The Dip’ van Seth Godin heeft me doen inzien dat iets ook een doorlopende weg kan zijn en dan kun je beter een ander pad inslaan.”

“Vraag hulp aan anderen.”

“Combineer je passies en interesses.”

“Check snel je gewenste domeinnaam op sidn.nl en leg deze meteen vast. Zoek niet op een andere domeinsites, want er zijn partijen op internet actief die scannen op ingetypte domeinnamen”.


The Marsmellowchallange
Je kunt beter bouwen aan een stevige basis dan meteen de beste willen zijn. Dit is één van de boodschappen van de Marsmellowchallenge. Wat is dat? Neem een meter touw, een meter tape, 20 ongekookte spagettistengels en een marsmellow. En: wie bouwt in 20 minuten de hoogste toren met deze ingrediënten? En ja hoor, we wilden allemaal te hoog, waardoor we uiteindelijk helemaal niets hadden..


Vele mensen over de hele wereld hebben inmiddels de Marsmellowchallenge gedaan. Weten hoe? Hier kun een inspirerend filmpje zien.

Sneeuwschoenwandelen in de diepsneeuw
Na een dag dromen en denken, gaan de doen: de sneeuw in! Sneeuwschoenwandelen in de diepe sneeuw en fakkelend naar beneden.


Skidag
Dat het een paar dagen druilerig weer is geweest heeft als voordeel dat het boven in de bergen heeft gesneeuwd: tiefschnee! De niet-skiers genieten van een boekje en een babbel op het terras.

Esther, Mariska en Nel in driedubbele parallelschwung de berg af [poging tot….]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=McG4UFXoxPw&hl=nl&fs=1]

Kampvuur bij volle maan
Wat een mooie avond… Smullen van de winterbbq bij het open vuur, onder de hemel met volle maan. Esther vertelt over veel van haar ervaringen en leerlessen van de afgelopen jaren [na te lezen in Wat is jouw Excuus? en Wat is jouw droom?]. Deelneemsters Sabrina en Sylvia doen een paar visualisatie-oefeningen met ons. En laat op de avond voegen Martijn Aslander en Anja Wassenaar zich als verrassing bij het gezelschap. Ze geven de volgende ochtend een paar workshops over slimmer werken en de nieuwe maatschappij.

Workshop in het ochtendzonnetje
In het ochtendzonnetje op het Berghutteraas luisteren we geboeid naar Martijn Aslander. Hoe kun je slimmer werken? Hoe kun je meer uit je netwerk halen? Hoe kunnen we zorgen voor minder bureaucratie in organisaties? Hoe kun je leven van het principe ‘waardebepaling achteraf’ [laat mensen wat ze je dienst of product waard vinden]?

Martijn verdient geld met het vertellen over zijn visie op het leven en de maatschappij. Hij laat mensen ervoor betalen wat ze het waard vinden. En soms laat ie zichzelf betalen in een product dat het bedrijf verkoopt, bijvoorbeeld vliegtickets. Zelf hebben we ook al een paar keer met dit principe gewerkt. Het is een ultiem middel om te vertrouwen en los te laten! Stof tot nadenken voor de deelnemers van het Droomweekend!

Wat deze visie mij – Nel – de afgelopen jaren vooral heeft geleerd, is niet te denken in concurrentie, maar in elkaar versterken en samenwerken. Samen kun je namelijk veel meer dan alleen!

Anja Wassenaar vertelt ons nog een en ander over slimmer werken. Ze heeft er een boekje over geschreven: Slimmer werken vanaf nu. Een paar tips:

  • Stop multitasken tijdens je werk, focus op 1 ding! Dat is veel efficiënter. Lees bijvoorbeeld op 2 momenten van de dag je email [en niet de hele dag door].
  • En gebruik voor je email een programma waarin je standaardstukken emailtekst met 1 druk op de knop tevoorschijn kunt toveren en finetune de tekst daarna.  Dat scheelt een hoop getype en je hebt toch een tekst op maat.

Afscheid met kaiserschmarnnnnnn
En we sluiten het Droomweekend af met overheerlijke kaiserschmarrn in het zonnetje. We nemen nog wat filmpjes op en de eerste dromers vertrekken met een hoofd vol inspiratie weer naar huis. Volgend jaar zeker weer! Binnenkort vertellen we er meer over…


Wordt vervolgd…
In een ander bericht vertellen we binnenkort meer over de dromen van de deelnemers van het Droomweekend. Enkele deelnemers kunnen nog niet zoveel over hun droom vertellen in verband met hun werkzaamheden… Daar komen we dus graag op een ander moment op terug!

Ontzettend bedankt allemaal voor jullie enthousiasme en inspiratie. Esther, superleuk om dit samen te doen! Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Dit weekend is voor ons een nieuwe stap in ons avontuur geweest: de inspiratiepijler van de Berghut krijgt steeds meer vorm.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk