Zoover: wat vinden wij daarvan?

“Durch die bereits vorhandenen guten Bewertungen für Ihr Haus auf unseren Websites, sind Sie für eine dieser Auszeichnungen nominiert.”

Een paar dagen geleden krijgen we een mail van Zoover International dat we met onze score van 9,1 op Zoover.nl binnenkort kans kunnen maken op een Zoover Award of een Zoover Recommandation, als best gewaardeerde vakantieverblijf in onze regio [voorheen ging het per plaats]. Altijd leuk!


Voor degenen aan wie Zoover.nl tot nu voorbij is gegaan: het is een beoordelingssite voor vakantieaccomodaties. Wat vindt de vakantieganger van de accommodatie waar hij/zij op vakantie is geweest? Hoe was bijvoorbeeld het eten, de service, de kamers of de afstand tot de piste? Je kunt het allemaal vertellen.

Maar wat vinden wij eigenlijk van Zoover?
We hechten veel waarde aan de mening van onze gasten: het is naast de reacties die we persoonlijk in de Berghut krijgen en via onze gastenboeken en mails, een belangrijke graadmeter over hoe mensen hun verblijf in de Berghut ervaren. De Zoover-score zit altijd in ons achterhoofd.

Objectief of subjectief?
Tegelijkertijd ervaren wij Zoover.nl een lastig meetinstrument. Want als je antwoord geeft op de vraag ‘afstand tot de piste’, is dat bij de Berghut objectief gezien niet zo gunstig: je moet even 2-3 minuten rijden. Maar als je het subjectief bekijkt… Een paar dagen geleden zei een gast: “Ik vind het juist heerlijk om niet in de drukte te zitten! Dit is toch een fantastische plek, ook voor kids?!” En we koken geen culinaire gerechten, dus voor het eten zullen we voor Zoover-maatstaven niet zo snel een 10 scoren. Kijk je echter naar de gekozen gerechten binnen het Berghutconcept – lekker, stevig en gezond – dan wordt het eten zeker gewaardeerd.


Het Berghut-concept
Wij zetten een concept neer, een beleving, en niet zozeer een pension of ***sterren hotel. En wat nou zo leuk is: steeds meer mensen begrijpen en ervaren ons concept. Ze zien alles als onderdeel van het concept en zien dat het klopt. De website, de gezelligheid, de kamers de ligging van de Berghut, het eten, het vertrouwen, de sfeer, de activiteiten die we aanbieden. En tijdens de vakantieweken brainstormen gasten regelmatig over een franchise: men wil er nog meer van onze Berghut! Het concept wordt als uniek én prettig ervaren.

Willen uitgaan van onze eigen kracht. We hoeven een label met sterren. Dat wisten we zelf al en dat bevestigen onze gasten. We willen geen televisie op de kamers of een zwembad. Voor ons telt de beleving voor de gasten. En de complimenten over de gezelligheid en de huiselijkheid: mensen voelen zich vaak snel thuis. Zo thuis, dat ze graag weer terug willen komen. Elke week werken we er weer keihard voor en het is zo ontzettend dankbaar om de alle warme reacties in ontvangst te mogen nemen!

Wil jij ook dat de Berghut een Zoover Recommandation [aanbeveling] of zelfs een Award [prijs], ben je al eens in de Berghut op vakantie geweest en wil je nog een waardering uitbrengen: leuk! We houden jullie op de hoogte.


de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk