De Berghut winterfooienpot gaat naar…..

We willen komende winter een mooie bestemming aan onze fooienpot geven. Maar hoe? Dus hebben we de ‘actie ‘fooienpot’ in het leven geroepen.

Top 5
Vanaf half november kon iedereen een mooi doel/initiatief rondom inspiratie, ontmoeten en/of bergbeleving aandragen. Het was best lastig om er vijf uit de inzendingen te selecteren, want het zijn allemaal bijzondere initiatieven en één of meerdere van de drie genoemde componenten kwam er niet altijd even duidelijk in naar voren. Dus we hebben geprobeerd een gemixte top 5 samen te stellen.

Wie van de 5?
De afgelopen 1,5 week heeft iedereen die maar wil kunnen stemmen op één van deze doelen:

 • Stichting MamaBoom
  Door onze dromen te delen, verbinden we vrouwen en kinderen over de hele wereld met elkaar.
 • Thermen Wellbeing
  Sauna in oprichting voor vrouwen die gekwetst zijn door ziekte, pijn en geestelijk of lichamelijk letsel.
 • Story of Cool
  Inspirerende verhalen van en over mensen die oproepen tot nieuwe verbinding, tot het nemen van actie.
 • Cystic Fibrosis Stichting
  Maakt zich sterk voor mensen met Cystic Fibrosis, taaislijmziekte, de meest voorkomende erfelijke ziekte met beperkte levensverwachting. Ze maken (digitaal) lotgenotencontact mogelijk en geven voorlichting aan patiënten, ouders, partners, begeleiders en deskundigen.
 • RANDOLPH FELLOWSHIP
  Een tragische aanleiding voor een mooi project: geld inzamelen voor een weeshuis voor jongeren in Sri Lanka, wat ook een gemeenschapshuis gaat worden waar iedereen uit de gemeenschap elkaar kan ontmoeten, cursussen gegeven gaan worden en waar men van elkaar kan leren.

Gefeliciteerd!
Er zijn ruim 300 stemmen binnengekomen. En twee initiatieven zijn het meest gekozen. Komende winter kunnen de gasten hun eventuele fooi schenken aan één van deze twee doelen:

RANDOLPH FELLOWSHIP
[aangedragen door Leontien Homulle; haar neef Randolph is tijdens een sabbatical in Sri Lanka omgekomenen. Door zijn familie is de stichting opgericht om jongeren in Sri Lanka wél een toekomst te bieden.]
&
Cystic Fibrosis Stichting

[aangedragen door Yolanda de Fijter; Yolanda is haar zoontje verloren door Cystic Fibroses]

Gefeliciteerd, Leontien en Yolanda! We hopen dat we jullie kunnen blij maken met een mooi bedrag, zodat daar veel mensen mee geholpen kunnen worden.

Meer over deze doelen kun je lezen als reactie op dit blogbericht.


Wordt vervolgd
Komende week wordt de fooienpot ‘gebouwd’. Natuurlijk zetten we een foto op het blog van het resultaat en van de eerste giften.

Iedereen die een doel heeft aangedragen of heeft gestemd: ontzettend bedankt voor jullie inzet en mooie reacties!

Warme groet uit de Berghut,
Hans & Nel

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk