Powerrrrbezoek aan Nederland

“We kunnen de Powervrouw 2010 wel een week Berghut kado doen! Maar dan kom ik deze prijs op 21 oktober natuurlijk wel zelf overhandigen in Nederland…” Zo gezegd, zo  gedaan.

En om op de boekpresentatie van Esther Jacobs haar nieuwe boek Wat is jouw droom te kunnen zijn op 14 oktober [ze noemt de Berghut in haar boek], ben ik van 13 -23 oktober in Nederland op inspiratie- en Berghutbezoek! Uiteraard zou ik 3x zoveel mensen willen bezoeken dan mogelijk is. Ik heb lekker bijgepraat met een paar vriendinnen en wat familie en een paar andere inspirerende ontmoetingen gehad:

Wat is jouw droom?
De boekpresentatie van Esther is gezellig en inspirerend! Heerlijk, ik spreek allemaal mensen die hun hart volgen. Ik ontmoet bijvoorbeeld:

  • Nyenrodestudent Adriaan, die de wens heeft om naar de ruimte te gaan
  • Sylvia bezocht de indianen en is nu spiritueel kindercoach
  • Maanwilla die helderhorend is: ze kan mensen ‘lezen’ aan de hand van hun stem
  • Marga die een eigen sprekersbureau [Zij spreekt] heeft voor inspirerende vrouwen
  • Bas die als interimmanager zijn gevoel optimaal inzet om het beste uit mensen te halen
  • Bas & Hilda die met twee kleine kids een zeilreis van een jaar hebben gemaakt en runnen ze nu de Tapas Club [leverancier voor tapas aan horecageledenheden]


En nog veel meer inspirerende mensen vind je in het boek Wat is jouw droom. En als je het boek koopt en een foto van jezelf en het boek mailt naar Esther, krijg je ook nog eens een megagroot droompakket kado! Je maakt ook kans op twee gratis plaatsen voor het Droomweekend van 17-20 maart in de Berghut, dat we samen met Esther organiseren.

Ideeënwinkel
Ik volg Peter en Jasper al een tijdje. Ze zitten vol mooie initiatieven en ideeën! Ze hebben sinds kort een ideeënwinkel aan de Oudegracht in Utrecht. De winkel is een soort uithangbord voor mensen met mooie ideeën, voor mensen die leuke workshops willen geven en een inspirerend product willen verkopen. Leuk om het plan nu ook in uitvoering te zien! En we brainstormen over een passende Berghut-bijdrage aan de ideeënwinkel.

Twitterlunch
Als @Puur een aantal weken geleden via Twitter de eerste Twitterlunch in Hofman-café in Utrecht aankondigt, past dat perfect in mijn Nl-schema. Een borrel voor mensen die Twitteren en elkaar graag een keer ‘real live’ willen zien. Ik babbel bij met mensen die al eens op een naamlooz-borrel zag en met mensen die ik vanaf nu via Twitter volg, zoals @Petra. Dank je wel voor dit leuke initiatief, AnnaMaria!


Powerdag
Een groot deel van mijn Nl-bezoek staat in het teken van de Powerdag. In ‘t kort: Josje is 22 jaar – ook mama – en maakt samen met haar vriend in het voorjaar de site vrouw&passie.nl. Binnen de kortste keren melden honderden ondernemende vrouwen die kennis willen delen zich aan op de site. Ze organiseert vervolgens de Powerdag en vraagt o.a. Annemarie van Gaal om te komen spreken. Een flinke gok en investering! Als vanzelf volgen vele enthousiaste vrouwen die een workshop willen geven. En het werkt. Afgelopen donderdag 21 oktober komen maarliefst 700 powerwomen naar Seat2meet in Maarssen voor een middag vol inspiratie. Wat een enorme prestatie!

Achter de schermen
Ik help Josje en Anthony met het vullen van een deel van de 700 goodiebags die de deelneemsters aan het einde van de powermiddag meekrijgen. 1,40 minuut per tasje… Hoe gaan we dat ooit halen? De volgende morgen zijn er gelukkig meer hulptroepen.


Berghutgoodie
Ik had zelf de illusie om in Nl nog even 700 Berghutsleutelhangers te kunnen branden… Not dus! En ook de flyer 700x in de tasjes, gaat niet op tijd lukken, gewoon te druk. Ik maak van een nood een deugd en brand de sleutelhangers ter plaatse in de pauze. Veel mensen komen op de houtgeur af :-).


De kracht van onervarenheid
Op de dag zelf krijg ik zelf weinig mee van de vele leuke workshops die worden gegeven. Ik hoor wel het verhaal van Annemarie van Gaal, die meteen benadrukt dat het bij haar ook echt niet allemaal zo gemakkelijk is gegaan. Zij is een fantastisch bewijs van hoe je zonder veel ervaring en gewoon dóén ontzettend veel kunt bereiken. Wat me het meest raakte is dat ze op een dag 200 van haar 800 medewerkers moest ontslaan. In plaats van te kijken wie er het langst of het kortst in de organisatie werkte, het jongste of de oudste was, heeft ze gekeken wie het ‘t beste kon lijden. Zo mocht een alleenstaande moeder blijven en een oudgediende met een werkende partner moest helaas gaan. Iedereen accepteerde het. Ik heb grote bewondering voor deze manier van ‘out of the box’-handelen.


En nog meer – en bétere – foto’s vind je hier

1+1=3
Op deze dag versterkt alles en iedereen elkaar. Een deel van de opbrengst van de dag gaat namelijk naar Stichting Mamaboom! Sichting Mamaboom! wil vrouwen en kinderen over de hele wereld van ‘Noord’ tot ‘Zuid’ met elkaar verbinden door ontmoeting. Toen oprichtster Vivienne afgelopen jaar in de Berghut was, is dit idee wat al langer zoemde, voor haar weer levend geworden. En zo worden verschillende cirkeltjes zo mooi rond!

Powervrouw 2010
Aan het einde van de middag mag ik onze houten [door Hans gemaakte] Berghutcheque – voor een week onthaasten in de Berghut – uitreiken aan Powervrouw 2010 Astrid Kesler! Astrid is bezig met het opzetten van een kleinschalig wellnescenter  Thermen Wellbeing – voor vrouwen die beschadigd zijn door onder andere lichamelijk letsel. Astrid kan aan alle kanten steun gebruiken voor die mooie initiatief. Je kunt een sms met de tekst ‘link wellbeing vrienden’ sturen naar 1008 om zo met een kleine donatie bij te dragen. Ook Renske en Laura waren genomineerd voor deze prijs.


Held Josje
Josje heeft een fantastisch event georganiseerd én een beweging in gang gezet. Mensen hebben elkaar gevonden, twitter stond bol van de #powerdag en er komt nog meer! 10 maart volgt een Droomdag. Josje is een fantastisch talent, dan in alle situaties rustig en vriendelijk blijft. Ook Josje en Anthony komen op onze uitnodiging binnenkort een weekje naar de Berghut.

Zinloze boete
Moe maar voldaan reis ik zaterdag de 23e weer naar Oostenrijk, verzonken in en gegrepen door het boek Wat is jouw excuus, ook van Esther Jacobs. Initieel trein ik voor 80 euro op een neer van Oostenrijk naar Nl en terug! Ik boekte mijn ticket online bij Deutsche Bahn met de creditcard van Hans, niet wetende dat ik de creditcard ook als ID mee moest nemen… Ik weet niet hoeveel, maar ik kan binnenkort twee vette boetes in de brievenbus ontvangen… Gelukkig kan ik me tegenwoordig niet meer zo druk maken om boetes. Ik richt me op de inspiratie van die Powerrrrbezoek aan Nl.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk