Ons zomerteam!

Wij zoeken in de Berghut ook deze zomer personeel met passie en dat is niet de gemakkelijkste weg, maar wel een hele leuke. En het is gelukt! Stuk voor stuk bijzondere mensen met passie die zorgen dat de Berghut deze zomer weer een fantastische vakantieplek wordt. Wat drijft hen om in de Berghut te komen helpen?


Inspireren
We zoeken een kok voor 2 maanden, maar het weerhoudt Avelien – die 2 weken kan komen – niet om contact met ons op te nemen. Via een bekende van ons en haar hoort ze over de Berghut. ”Mijn man en ik hebben plannen om naar Frankrijk te verhuizen de komende jaren. Nu werk ik als zelfstandig gastvrouw en kok, daarnaast schrijf ik en organiseer ik activiteiten voor mensen die ernaar verlangen om meer levensvreugde te ervaren. Mensen die hun hart volgen en vanuit hun passie werken vind ik uitermate inspirerend en daar wil ik graag van leren en mijn steentje aan bijdragen. En ik ben dol op de bergen!” Er is meteen leuk contact.

Avelien komt van 28 juni tot 12 juli: ze helpt een aantal dagen met de voorbereidingen voor het seizoen en kookt de eerste week van de zomervakantie voor de gasten. Ze komt met haar tweejarige dochtertje, die tijdens haar verblijf 2 jaar wordt. “Ik verheug me er erg op om lekker te gaan wandelen en samen met Eva van de mooie uitzichten te genieten, zodat ik die energie vervolgens weer kan omzetten in heerlijke en liefdevol bereide maaltijden!”

PS: Avelien heeft een boek geschreven: “Rijk leven met weinig geld”.

Een perfecte mix
Daniël reageert op onze oproep op wereldwerk.eu. Superenthousiast, met hotelschool en goeie ervaring, waaronder in Hotels van Oranje. En zijn na 2e opleiding – bedrijfskunde – werkt hij nu als consultant. Op zondagen werkt Daniël als vrijwillige chefkok in een buurthuis waar hij met psychiatrische cliënten kookt voor 30 buurtbewoners. “Koken is een passie van me, maar ik was bang dat ik het minder leuk zou gaan vinden als ik het 60 uur in de week doe.”

De crux is: hij wil in zijn vakantie naar de Berghut komen en kan maximaal 3,5 week vakantie opnemen. Geen probleem voor ons! Maar hoe kom je erop: werken als kok in je vakantie? “Drie weken doen wat ik het allerleukste vind. Ik kook met mijn eigen stijl. Ik geloof in authentieke bereidingen, ambacht en ingrediënten tot hun recht laten komen. Landelijke smaken, geen geknutsel. Ik kan het koken combineren met wielrennen in de bergen: het lijkt me geweldig.  Vakantie is weer een tijd geleden en echt lang stilzitten lukt me toch niet. De mix van vakantie, wielrennen en koken is perfect.”

Ook leuk om te weten: Daniël heeft een blog over koken.

boven: Avelien & Eva en Daniël onder: Menno en Maaike

Sportparadijs
Menno, die ons vanaf 23 juli 4 weken komt helpen rondom bediening en afwas in de avond, heeft iets gemeen met Daniël: wielrennen. Menno [16] doet de 4-jarige opleiding marketing, communicatie en evenementen organisatie van het Johan Cruijf College en schaatst op hoog niveau. Hij fietst in zomer en winter om met schaatsen zo goed mogelijk te presteren. “Ik train 7-11 keer per week, inclusief krachttraining, skeeleren en hardlopen.”

“Toen Nel, mijn tante, me een paar maanden geleden vroeg of ik wilde komen helpen, was ik daar vrijwel meteen enthousiast over, ook omdat ik het goed kan combineren met mijn trainingen. We gaan thuis ook elk jaar op vakantie naar Oostenrijk. Ik vind het leuk en gezellig om met andere mensen te zijn en ze te helpen. In de zomer maai ik normaal gesproken recreatie eilandjes op de Westeinderplassen in Aalsmeer, maar deze ervaring in de bergen wil ik niet laten lopen!”

Bezinning & plezier
De 3e en laatste kok van de zomervakantie is Maaike, van eind jullie tot eind augustus. Ook zij komt via wereldwerk.eu bij ons terecht. Haar enthousiasme spreekt ons meteen aan. Maaike werkt momenteel in de kinderopvang en onderzoekt of ze wellicht meer iets wil doen met de combinatie mensen en koken. Het koken is een nieuwe uitdaging voor haar: ze heeft er zin in!

Maaike hoopt in de inspirerende Berghutomgeving haar wensen verder te onderzoeken.“Ik verheug me erop om nieuwe mensen te ontmoeten en diepgaande gesprekken te voeren en dit af te wisselen met de leuke speelsheid van (jullie) kinderen.  Dat ze van kinderen houdt, is voor ons niet onbelangrijk: in de zomervakantie zijn er aardig wat te vinden in de Berghut. En Ibon en Tobi zitten er dubbel warmpjes bij!

En naast deze 4 enthousiastelingen krijgen we nog meer hulp: Ido, een vriend van Daniël, komt ons half juli een week ondersteunen. En een goede vriend van Menno, Bart, komt 9 augustus voor 10 dagen. Echt super dat jullie er ook bij zijn.

We vinden het ontzettend leuk dat jullie ons allemaal willen helpen in de Berghut, deze eerste zomer met gasten. We gaan er met zijn alle een zonnig feestje van maken!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk