Gezelligheid, zon en inspiratie in Nederland!

Als je emigreert, krijg je te maken met een nieuw ‘probleem’: hoe breng je de tijd in je moederland door? Prop je de hele ‘vakantie’ vol met bezoekjes aan iedereen die je in Nederland ook zag? Of is het een verblijf om bij te komen? Hoe ga ik  mijn vriendinnen in vredesnaam allemaal zien? Dat lukt dus niet. Vrienden, familie, Dutch-shopping, Berghutgerelateerde bezoekjes, aandacht voor de kids… Met wat plannen en ook juist niet te veel geplan, hebben we binnen de 10 dagen Nederland een gezellige en zonnige tijd met diverse vrienden en onze familie.

Ook hebben we paar inspirerende bezoekjes, vooral gericht op de Berghut. Enkele weken geleden mail ik de redactie van indebergen.nl. Rauris staat nog niet op hun site: kunnen we daarbij helpen? We krijgen een superenthousiaste reactie terug en: de hulp is heel welkom. En of we wellicht ook voor hun blog willen schrijven. Leuk! We bezoeken webredacteur Miranda op ‘t Rokin in Amsterdam. Miranda heeft zelf onlangs 4 jaar in Italië gewoond en is ook bergfanaat. We delen flink wat ervaringen en ik ga eens per twee weken een blogbericht voor indebergen.nl schrijven. Leuk! De meeste berichten plaats ik ook door op onze eigen blog. Ons eerste bericht, een kennismaking, staat inmiddels online. Binnenkort volgt de informatie over Rauris op de site en komt de Berghut er op te staan.

Na een paar shoppings in de Kalverstraat [hoe groot kan het contrast met de bergen zijn!], werken we een paar uurtjes in Seats2Meet in Utrecht. Daar kun je in de mooie open ruimte achter je laptop gaan zitten, genieten van thee en koffie en zelfs lunch! Kosteloos. Ze verdienen aan bedrijven die vergaderzalen huren en geloven in het concept van verder vertellen. Ik schrijf hier onder andere het eerste blogbericht voor indebergen.nl.

Ook gaan we naar Caroline, van Feelgoodies. Ik zie alle producten die ze verkoopt; wat word ik hebberig! Wat een kort bezoek had moeten worden, wordt een lange en inspirerende middag! We vinden ook een paar leuke gadgets voor in de Berghut, ter versterking van onze pilaren ‘ontmoeten’ en ‘inspireren’. Helemaal wat we zoeken. En er komt vanaf het najaar een inspiratiehoekje in de Berghut.


En we hebben een gezellige avond bij Vivienne van haareigenzaak.nl. Samen met Vivienne gaan we in januari voor vrouwelijke ondernemers een inspiratieweekend organiseren. Een groot deel van de maand januari is de Berghut speciaal beschikbaar voor bedrijven en netwerken. Dit soort weekenden willen we in de toekomst meer gaan organiseren. Daar zit ook een deel van onze kracht. Lees hier meer over het Samen aan de top-weekend.

Verrassende rode draad van ons verblijf zijn de binnenstromende boekingen voor de zomervakantie! Ik wil so wie so 1 keer dag de mail checken, want snel reageren op geïnteresseerden is de kunst. We hebben weer veel mensen blijgemaakt met een verblijf in de Berghut. De komende avonden staan in het teken van het verwerken van al deze boekingen. Het wordt een topzomer!

Alinda, dank je wel voor de twee nachtjes die we samen bij je mochten verblijven!
Opa’s en oma’s: superbedankt voor jullie zorg en gastvrijheid [en de was :-)].

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk