Stammtisch Tourismusverband

Maandelijks komen verschillende eigenaren van hotels, pension en vakantiewoningen bij elkaar tijdens de Tourismus Stammtisch-bijeenkomst.  In november zijn we er voor het eerst geweest en gister voor de tweede keer. We constateren dat er veel eenrichtingsverkeer is en de onderwerpen zijn niet altijd even sprankelend.

Vooral wat er om de bijeenkomst heen gebeurt, geeft ons energie. De bijeenkomst wordt elke keer in een andere accomodatie gehouden, deze keer in Maislau [Gasthof en Appartementen], vlakbij de gondel. We vermoeden dat deze accomodatie onlangs is overgenomen door jonge mensen. Toevallig hebben we de eigenaresse, modern type, zaterdag nog in Rauris gezien bij het Meibaum- feest [viering van dag van de Arbeid].

Na de bijeenkomst raken we met haar – Sylvia – aan de praat. Zij en haar man met twee jonge dochtertje [3 en 4 jaar] runnen deze plek. Ze hebben 11 jaar de berghut Zittelhaus [naast het hoogste weerstation van Europa op 3105 meter hoogte!] en daarna pachten ze een paar jaar het restaurant bij het ‘middenstation’ van de Hochalmbahnen. Ze is nog maar 30. Respect… Ze weten hoe het is om een druk leven te hebben met kids en hoe te googelen met je tijd. Over en weer veel herkenning. Ze geeft ook nog les op de basisschool in Wörth, vlakbij ons. We komen snel een keer langs met de kids.

En thuisgekomen broeit direct het idee om de volgende Stammtisch-bijeenkomst bij ons te houden. Tijdens de volgende bijeenkomst gaat Edwin vertellen over de mooie outdooractiviteiten die hij vanaf deze zomer in Rauris aanbiedt. Dit onderwerp past perfect bij de Berghut. Eigenlijk zouden we 1 juni al in Nederland zijn. Okee, we vertrekken 2 juni naar Nederland en pakken deze mogelijkheid nog even mee.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk