Perfecte toerskidag

Woensdag 7 april. Strak blauwe lucht. Een perfecte dag om te toerskiën. Hans heeft afgesproken met Aad die  een paar weken per winter skiles in Rauris geeft. Maarten en local Lukas gaan ook mee. Hans zijn eerste toerski-ervaring in Oostenrijk is – ondanks wat hoogtevreesgevoelige stukken op de route – geslaagd!

Toerski’s zijn lichte ski’s met speciale toerbindingen, waarmee je comfortabel kunt skiën maar ook kunt lopen door de achterkant van de binding los te koppelen van de ski. Met behulp van speciale stijgvellen die je onder je ski’s kleeft, kun je de berg op lopen en glij je niet terug.  Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet zo gauw komt en kunt de natuur optimaal beleven. Om te kunnen toerskiën moet je een aardig goede conditie hebben en off-piste kunnen skiën. Meer over toerskiën aan het einde van het Rauriserdal, Kolm Saigurn, lees je hier.de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk