Winterseizoen achter de rug

Vanmorgen zwaaien we de laatste Berghutgasten uit. Ons eerste wintersportseizoen zit er nu echt op! [Een korte terugblik geven we in een later blogbericht.] Winter is het de laatste dagen amper te noemen: de zon schijnt volop met temperaturen van boven de 20 graden op ons zonnige terras.

Tijdens het paasweekend hebben we oud-au pair Lisa met zusje Roos op bezoek, evenals Sanneke en Peter met hun dochter Fleur, ook bekenden van ons. We voelen de laatste loodjes wel in onze benen; gezellig is het evengoed! Mijn kookkunsten worden gelukkig weer gewaardeerd. 🙂

Zaterdagavond komen medehuttewaarden in spé voor het volgende winterseizoen aan: Maarten en Karen. Hun oude busje – omgebouwd tot camper – heeft de reis van België naar Oostenrijk gehaald, op wat rook na. We kennen Maarten en Karen alleen nog via de mail. Vanaf juli nemen ze 14 maanden vrij om in Europa een aantal vrijwilligersprojecten te doen en dingen te doen die ze graag willen. Ze vertoeven ook graag in de bergen. Piste prima, daarbuiten is beter. Ons insteek van brede bergbeleving spreekt hen dus ook erg aan.

De eerste dagen ‘behandelen’ we hen als onze gasten. Zo hebben ze alvast een beetje idee hoe het hier reilt en zeilt als de Berghut met gasten draait, in beperkte vorm weliswaar. Daarna nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. Ze verkennen op verschillende manieren de omgeving en helpen ons twee dagen in de tuin, super! De schommel staat.


De wederzijdse verwachtingen liggen op hetzelfde niveau en ons streven om komende winter zelf wat meer van de bergen te zien dan afgelopen winter, juichen ze alleen maar toe.  Maar voor het zover is, gaan we de komende weken even wat rustiger aan doen. In de meivakantie zijn we twee weken open; daarna begin juli weer. Het gaat goed met de zomerboekingen!

Maarten en Karen, bedankt voor de leuke dagen en geniet van jullie trip!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk