Nieuwe Berghut in aantocht!

De futuristische alpenhut van de nabije toekomst

ALTA BADIA – De klassieke berghut krijgt er een concurrent bij, ‘de Alpencapsule’. De capsule is een supermodern concept ontworpen door de designers van Lovegrove Studio. Het hele ontwerp ziet er zeer futuristisch uit en lijkt misschien eerder iets voor de verre toekomst. Nog dit jaar echter zal deze speciale hut in de Italiaanse Dolomieten verrijzen.

De moderne capsule lijkt in niets op de klassieke alpenhut met veel hout zoals we die vandaag de dag kennen.  Het innovatieve concept is een constructie van acht meter lang bestaande uit dubbel glas met een weerkaatsende laag. Het is de bedoeling dat de hut door de verkregen weerkaatsingen helemaal zal versmelten met de prachtige natuur van de Alpen.

Panorama
Toeristen die in de hut logeren, zullen bovendien kunnen genieten van een geweldige uitzicht tijdens de dag en de prachtige sterrenhemel ‘s nachts. De constructie in glas maakt immers een panorama van 360 graden mogelijk.

Zelfvoorzienend
Stroom wordt voorzien door zonnepanelen en een kleine windturbine. Hierdoor zal de hut helemaal zelf kunnen instaan voor de energievoorziening. De alpencapsule zal nog dit jaar worden gebouwd in Piz la ila (Alta Badia) op 2.100 meter hoogte.

Bron: ad.nl

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk