Mooie dingen die gebeuren

De afgelopen weken zijn we er in geslaagd om binnen korte tijd gasten op een ongedwongen manier met elkaar in contact te brengen en leuke gesprekken te hebben. Soms komen er hele bijzonder dingen uit. Uit de nieuwsbrief van Vivienne [www.mamas.nl]:


“Goed doel

05-03-2010

Vorige week was ik met mijn dochters in Oostenrijk. We waren uitgenodigd door Hans en Nel van de Berghut. Nel ken je misschien nog wel van haar column op Mama’s over werken met Passie. Nel en haar man Hans volgden hun Passie voor bergen. In de Berghut. Zij zetten een uniek concept neer, waarmee wintersporten een extra dimensie kreeg. Nooit eerder kwam ik zo geïnspireerd thuis van een winterse week.

We kregen bij aankomst comfortabele hutsloffen aan onze voeten en warme glühwein in de gezellige ‘Stube’.  Het eten is Slow Food, met producten uit de streek. En de kok Irene laat je elke avond gezond smullen. Nel en Hans mengen zich voortdurend onder hun gasten voor een goed gesprek.  Op zoek naar Passie. ‘Doe jij wel waar je hart van gaat zingen?’ Eerlijk gezegd had ik geen idee. Ik was aardig uitgeput voordat ik naar de Berghut vertrok. Veel en hard gewerkt. Het was goed alles weer in perspectief te kunnen plaatsen. Soms heb je daar de spiegel van anderen voor nodig.

Want wat zijn mijn drijfveren en wat is mijn missie, mijn doel? Soms ga je gewoon. We hebben heerlijk geskied, het was supersneeuw en superweer. En als extra kado weet en voel ik weer heel goed waar ik voor werken wil. Ik heb een nieuw doel toegevoegd aan mijn werk. Het sluit mooi aan bij mijn dromen en hopelijk bij die van jou. Ik wil een stichting starten voor ondernemende vrouwen in ontwikkelingslanden. Met microfinancieringen en scholing voor vrouwen en meisjes. In een notendop. Ik moet nog veel uitzoeken. Als je wilt volgen hoe het gaat of wilt helpen, kijk dan op het blog van Stichting Mamaboom!”

We zijn echt heel trots op je, Vivienne!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk