Stilte voor de storm

Eigenlijk is het hier nooit stil, maar op sommige momenten word je meer geleefd dan andere. Het leuke van de laatste week van januari is dat we een gevarieerd gezelschap aan gasten hebben. Met de hoeveelheid mensen voelen we de ruimte voelen een goed gesprek aan te gaan. We hebben erg bijzondere en mooie gesprekken. En dan voelen we: ” Ja, dit is hoe we het bedoeld hebben met de Berghut.”

Ik doe ook voor de eerste keer de kinderopvang, voor een leeftijdgenootje van Ibon, Boaz. Hij is ook nog jarig in de Berghut! Ze vinden het helemaal leuk samen. En papa en mama kunnen ‘s middags samen de piste op [en af]. Ik vind het heel mooi dat we ouders hiervoor even de ruimte kunnen geven.

Afgelopen week hebben we geen gasten. Mijn to-do lijst is wat langer dan die van Hans, dus Hans is er veel voor de kids. Ik werk een deel van de boekingen bij [ik heb achterstand…], lever informatie aan voor een leuke gids met bed&breakfast-vakanties die in april uitkomt en ik maak foto’s van alle kamers, want daar zijn we eerder nog niet aan toegekomen. Ik ga ook een ochtendje skiën met Irene [de ski-omstandigheden zijn perfect!] en we gaan ‘even’  naar IKEA.

Hans brengt vooral veel tijd met de jongens door, vooral bij de iglo, heeft de boekhouding inmiddels aardig op orde, skiet ook lekker een middag en overnacht een nachtje in Zell am See waar zijn bevriende sneeuwhelden verblijven [ze komen morgen even hier langs].

Arjan en Irene zijn diverse ochtenden op de piste te vinden, want Irene heeft ‘t helemaal te pakken. Arjan doet verschillende klusjes in het huis en werkt inmiddels ook als skileraar. In de gastenweken ligt het zwaartepunt van zijn werk vooral in de avond.

Inmiddels zijn alle kamers bijna klaar voor de nieuwe gasten die morgen komen. Een ‘rustweek’ zoals die er nu is, gaat er voorlopig niet meer komen. En dat is goed! We gaan een aantal intensieve en zeker weten ook hele leuke weken tegemoet met veel gasten! Vanuit mijn drive om mensen met elkaar in verbinding te brengen, zie ik op papier al linkjes tussen de gasten. Benieuwd hoe het in het echie gaat uitpakken.

En het zonnetje komt inmiddels boven de berg langs, dus we hebben nu tot half 5 zonnetje op het terras. Het zonnetje wordt ook steeds warmer. Niet onbelangrijk: er valt steeds meer sneeuw van betekenis. We hebben er zin in!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk