de Berghut ingewijd voor groepen!

Vorige week ontvangen we in de Berghut een groep collega’s van Prorail in de Berghut. Ze gaan elk jaar op ski-uitje. Leuk en spannend, een nieuwe doelgroep, anders dan gezinnen. En voor beide doelgroepen is de Berghut perfect geschikt; dat vinden ze zelf ook.

Drie van de groep komen dinsdagavond met de auto aan. De rest komt de volgende ochtend met de trein. Na het ontvangst met koffie/thee en zelfgebakken appelcake, is het snel omkleden en pistekilometers pakken in het zonnetje. Bij terugkomst hebben we een après-skiborrel met vuurkorf, glüwein en brooddeeg voor bij het vuur. Na het eten is de groep in voor de muziekquiz.


Donderdag gaan de echte kilometermakers een dagje naar Zell am See en verzamelt de groep zich aan het einde van de middag in de Stube om de mooie winteractiviteit te beleven. Het sneeuwt en dat maakt het extra sprookjesachtig. Bij thuiskomst staat er kaasfondue bij kaarslicht klaar. “Tijdens de avondwandeling, door de sneeuw en prachtige sterrenhemel, zijn voor mij persoonlijk mooie en dierbare herinneringen naar voren gekomen.” Als ik dit in het gastenboek lees, krijg ik een brok in mijn keel.


Het is alweer vrijdag en aan het einde van de middag vertrekken de treinreizigers weer, na een kop brocelli-aardappelsoep, brood en hartige taart. Iedereen heeft wel een favoriet bij het eten van de afgelopen dagen zitten. Yoghurt met apple-crumble, goulashsoep, sorbetijs…. Dat de meeste gerechten op het kookblog van Irene te vinden zijn, is dan ook een gouden greep!

Harry roept ons net voor hun vertrek even naar de Stube. Hij bedankt ons voor de mooie dagen en onze inzet en bedankt de organisatoren voor het regelen van deze trip. In het gastenboek lezen we het ook terug: “Dank voor het warme ontvangst en jullie inspanning om dit een onvergetelijke skiweek te maken!” “De drive om het jullie gasten naar de zin te maken, is opmerkelijk.” “Hopelijk tot volgend jaar”.

Een beter compliment kunnen we op dit moment niet krijgen.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk