Luchtballon in de achtertuin

Gister tijdens het schoonmaakproces zie ik naast de Berghut, in het land van de boer, erg laag in de lucht, een luchtballon hangen. Wow, wat een groots ding! Ik zie dat Hans er al naartoe loopt met Ibon en Tobi. Ik laat de schoonmaakboel even de boel en trek ook mijn dikke jas en boots aan.

‘ISS, facilitaire dienstverlening’, staat erop. Ze gaan landen. “Willen jullie een kop koffie?”, vraag ik? Ze zijn er wel voor in. Zo toevallig als wij het vinden dat er Nederlanders naast de Berghut in een luchtballon landen, vinden zij het toevallig dat ze in de achtertuin van Nederlanders terechtkomen. Ik haal een thermosfles koffie en thee.

Als ik terugkom, zijn ze aan het inpakken. Ibon mag ook even in het mandje, maar dat vind-ie nog een beetje eng. Tobi vindt alles goed in de ruggedrager. De ballonvaarders worden ondertussen met champagne gedoopt tot ‘baron en baronnesse van Zell am See naar Rauris’.


De ballon wordt ingeladen in een auto die via de normale weg meegereden is. Koffie en thee doen we even binnen de Stube. En meteen is het weer gezellig aan de Stamtisch.

Dit soort spontane dingen vinden we ook weer zo leuk. En ik heb gister dan wel niet helemaal de schoonmaak afgemaakt, maar gelukkig voelen we in alle drukte de ruimte om dit soort belevenissen te mogen ervaren!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk