Geslaagde eerste week in de Berghut

“Jullie Berghutconcept is geslaagd!”

Dat is een veelgehoord geluid van onze gasten van de afgelopen week. En dat is misschien wel het grootste compliment wat we kunnen krijgen. Je kunt vooraf een beeld hebben van wat je wilt, maar het is altijd afwachten of het ook daadwerkelijk zo uitpakt.

Na het skiën komt iedereen eigenlijk naar de Stube en de kinderen zijn te vinden in de speelruimte. De kinderen hebben met avondeten hun eigen tafel. Tussen de gangen door zijn ze weer in de speelruimte. En als ze ‘toetje’ horen, stormen ze weer naar de Stube. Tineke geeft in de speelruimte zaterdagmorgen nog een lesje Zumba, soort salsa-aerobics.


In de loop van de week zit een aantal meiden ijverig te knippen en schrijven: ze maken hun eigen Berghutkrant! We worden ook geïnterviewd. We krijgen de complete kranten voorgedragen en uitgereikt. Ontzettend leuk.


De avonden hebben eigenlijk weinig vermaak nodig. De gezelligheid is er. Maar we kunnen het niet laten om kerstavond met z’n alleen te gaan sleetje rijden op de oefenweide in Rauris.


Vrijdagmiddag is er chocomeldisco in de speelruimte en zaterdagavond sluiten we af met de ultieme bergbeleving: aan het einde van het dal met de sneeuwscooter naar boven, gevolgd door een sneeuwschoenwandeling van een uur, lekker eten in een berghut en rodelend weer naar beneden. Het heeft de dag ervoor nog gesneeuwd, we het is een waar winterwonderland.


Nee, niet  alles is rozegeur en maneschijn. Er ligt weinig sneeuw,  de eerste dagen zijn de liften beperkt open en het regent zelfs nog een dag. Het gastentoilet op de bagane grond werkt niet meer [en we weten nog even niet waar de oplossing zit], als iedereen om 17 uur ‘s middags gaat douchen, is er even geen warm water en af en toe valt het licht uit bij intensief gebruik van de vaatwasser. Gelukkig kunnen we blijven lachen 🙂

We kijken terug op een geslaagde eerste week, ondanks dat we – Hans & Nel- zelf geen horeca-ervaring hebben. Dat mensen het gezellig vinden, vinden we het allerbelangrijkste. En die opzet is geslaagd. Irene en Arjan, ontzettend bedankt voor jullie inzet. En alle gasten van de Opwarmweek: bedankt voor jullie gezelligheid, warmte en feedback!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk