Het is zover!

Na jaren filosoferen, veel voorbereidingen, bijna een half jaar klussen met fantastische hulp van heel veel mensen, is het vandaag zover: we zijn open!


De laatste dagen is het nog flink doorwerken. De laatste klusjes in de kamers doen, alles schoonmaken, de nieuwe bewegwijzering is er net op tijd en: het logo op het huis. Het is gelukt! Bij -10…. Hier en daar in het huis zijn er nog wat klusjes te doen, maar het staat voor 95% en daar zijn we enorm blij mee.


Mijn zus Tineke met zwager Wim en nichtjes Lotti en Senna zijn hier sinds vrijdagnacht voor hun vakantie en hebben 1,5 dag nog heel fijn geholpen. Vandaag om 15 uur doen de laatste dingen en zijn we klaar voor onze 30 gasten in de Berghut Opwarmweek. De eerste indrukken en reacties zijn positief. Vanavond bij de verse soep met zelfgemaakt brood ontstaat spontaan een kindertafel. Heel gezellig. De speelruimte valt ook erg in de smaak.


Als we vanavond zelf ook ons soepje zitten te eten in de Stube, zeggen Hans en ik tegen elkaar: “Dit is het dan. Dit is wel heel mooi.” Hans is te moe om het echt te beseffen. “Morgenavond wordt mijn avond.” We gaan vanavond vroeg naar bed. Even bijtanken. Want we hebben gemerkt dat ons avontuur in combinatie met hele jonge kinderen pittig is. Met voldoende slaap kun je veel aan.

We willen iedereen die ons heeft geholpen bij de totstandkoming van de Berghut enorm bedanken. Zonder jullie had de Berghut echt niet geweest wat het nu is. Met allemaal zelfgemaakte bedden, veel houten wanden en een huiselijke sfeer. We willen ook iedereen bedanken die ons heeft gesteund de afgelopen tijd en ons succes heeft gewenst, ook nu met de start. Helemaal super! Dankzij jullie allemaal gaan we er een mooie tijd van maken.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk