Koken in de Berghut!

De afgelopen weken is de keuken op de schop gegaan. Bianca en Irene hebben de keuken zelf gedemonteerd, de klusman heeft ‘m betegeld en wonder boven wonder is de keuken vroeger geleverd dan-ie geplaatst kon worden. Na alle dingen die krap worden geleverd , is dat een verademing. Helemaal klaar is-ie nog niet, maar het voelt al heel professioneel!


En nog meer goed nieuws uit de keuken: vanaf nu houdt onze kok Irene een blog bij over wat ze kookt in de Berghut: Koken in de Berghut.


Op dit nieuwe blog delen we alles wat met eten in de Berghut te maken heeft: de recepten, hoe we onze ingrediënten verzamelen, de ervaringen van de gasten en de reacties op het eten. Hier alvast een klein voorproefje van onze visie op het eten wat we op tafel zetten.

Het doel van de Berghut is gezonde, eerlijke en voedzame maaltijden op tafel te zetten. Afwisselend eten we wel of niet vegetarisch. We baseren onze gerechten op gerechten die je ook in traditionele berghutten tegenkomt of typisch Oostenrijkse gerechten. We werken zoveel mogelijk met seizoens- en regionale producten: goede, eerlijke en schone producten. Dit is gebaseerd op het slowfood principe.

Dit betekent dat je producten koopt die op een eerlijke manier geproduceerd zijn, met de juiste schone technieken en het liefst ook nog uit de omgeving van je verblijfplaats komen. Het liefst binnen een gebied van maximaal 100 kilometer. Doordat we hier in de bergen zitten is het soms moeilijk om de juiste producenten te vinden. Ze zitten vaak wel binnen een straal van 100 kilometer, maar het probleem is vaak dat het wel meer dan een uur rijden is. Dan gaan we toch op zoek naar andere producenten. Sinds kort zit er een biologische winkel in Rauris en dat is fantastisch. We kunnen er van alles bestellen.

We maken daarnaast wel zo veel mogelijk zelf. Het brood wordt dagelijks door ons gebakken, we werken alleen met verse producten en maken alles zelf. Dit komt de smaak ten goede en hierdoor komen er leuke variaties op het menu te staan. Daarnaast maken we allerlei gerechten, sauzen en compotes met appels, abrikozen en vlierbessen uit eigen tuin.

Allemaal een genot om te eten én te maken!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk