Gezellige klusweek!

Hoog tijd voor een nieuw blogbericht! Wat is het weer een gezellige drukte afgelopen week. Ons Berghutteam is compleet en we hebben deze week ook nog drie klushelden Margot, Ralf, Arjen en klusheld jr. Rens op bezoek. De kids eten om half zes en liggen rond 19.00 uur in bed. Daarna eten we met ‘de grote mensen’ het heerlijke eten van onze kok Irene. We eten later dan voorheen, dus de avonden vliegen om.

Hiep hiep hoera! We vieren Bianca haar verjaardag. Ze is komend half jaar onze oppas voor Ibon en Tobi en doet de kinderopvang in de Berghut voor kinderen van gasten. Zo snel als ze vertrouwd is met de kinderen, heel mooi.

kinderen gezinnnen families de Berghut pension Oostenrijk Rauris

Overdag wordt er vaak lekker geklust. In drie slaapkamers is een potdekselmuur gemaakt. Het tempo van Piet kunnen we natuurlijk niet evenaren. Iedereen vindt het erg leuk om te doen: het is een ware groepsactiviteit! En in drie andere slaapkamers ligt de vloer, wat maakt dat alle gastenkamers nu een nieuwe vloer hebben. Arjan is inmiddels onze laminaatkoning.

potdekselen de Berghut pension oostenrijk sfeervol Rauris wintersport
Er is komt een nieuwe lading hout voor de bedden en kastjes. Het is een enorme hoop. En waarschijnlijk is het ondanks de hoeveelheid niet allemaal geschikt voor wat we ermee willen… Grrrr. De mannen vermaken zich in ieder geval met het sjouwen en zagen!

hout zagen de Berghut Oostenrijk pension Rauris

De entree van de Berghut, wat het ‘Schuhraum’ wordt, is betegeld.

gang de Berghut tegels grijs Rauris Oostenrijk pension
En: na veel passen, meten en tekenen is de nieuwe keuken besteld. Eind november wordt de keuken opnieuw betegeld en de nieuwe keuken – edelstalen elementen – komt begin december. “Wat voor gevoel heb je bij de nieuwe keuken?”, vraag ik Irene als we de keukenzaak uitkomen. “”Ja, goed. Maar hij wordt nu zo mooi, dat ik aan mijn kookkunsten ga twijfelen.” Wij weten inmiddels dat ze zich daar echt geen zorgen over hoeft te maken. Voor de komende 4 weken richt Irene de keuken nog even naar haar zin in. Ibon vindt het ook erg gezellig met Irene.

keuken koken de Berghut Rauris Oostenrijk pension wintersport
En inmiddels is de Berghut voorzien van AppleTV [je kunt op de televisie in de Stube nu bijvoorbeeld YouTube-filmpjes draaien en foto’s van je skidag kijken], wireless-netwerk en muziek [in de Stube]. Aan de webcam wordt nog gewerkt.

Natuurlijk is er ook gezelligheid om de keukentafel en genieten onze klushelden en teamgenoten genoten van de omgeving. We hebben ware paparazzi in de tuin rondlopen.

paparazzi de Berghut Rauris Oostenrijk pension herfst wandelen berg

gezelligheid de Berghut Rauris Oostenrijk pension

Wat Margot vrijdagmorgen zegt, ervaren we zelf ook al een tijd: “Dit is ook al het Berghutgevoel. Het is zo leuk om met zoveel verschillende mensen aan tafel en zoveel leuke diverse gesprekken te hebben.”

Arjen, Margot en Ralf: onwijs bedankt voor jullie hulp en gezelligheid deze week!!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk