Opvoeden in de Berghut

Klussen, boekingen, huishouden, gezelligheid met onze klushelden en natuurlijk onze lieverds en boefies Ibon & Tobi! We proberen zo goed als we kunnen tijd en aandacht aan onze kids te besteden en samen leuke dingen te doen. We zeggen eerlijk: het valt niet altijd mee, bijvoorbeeld rondom het eten.

Ruim 80% van de tijd hebben we klushelden over de vloer. Heel gezellig. Overdag wordt er gewerkt en het eetmoment is vaak een kletsmoment. Als het dan gezellig is, kan het tafelen wat langer duren. Als je even niet oplet, is Ibon van tafel [zonder gegeten te hebben]. En onze Oostenrijkse eethoek vindt Ibon veel te leuk. Consequent zijn in deze woelige tijden valt niet altijd mee. En doordat er wel eens langer wordt getafeld, kunnen de kids wel eens iets later in bed liggen. Maar langer doorslapen, helaas…

eten kids opvoeding de Berghut Rauris Oostenrijk kindvriendelijk

Afgelopen week hebben we oud-pleingenoot en groep 7&8-lerares Janneke [uit Utrecht] met haar twee kids op bezoek. Het is heel gezellig. Heerlijk om het ook even over opvoeding te kunnen hebben. Andere blikken en inzichten voeden je weer. Fijn!

Vanaf volgende week is Irene er en gaat ze elke avond voor ons koken. Dat scheelt weer een goochelmoment :-). En met ‘oppas’ Bianca erbij – ook vanaf volgende week – wordt het feest nog groter voor de jongens!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk