De vergunning: het vervolg….

Even terug. Een paar weken geleden krijgen we te horen dat Hans z’n studie niet erkend zou worden om een gastronomievergunning te bemachtigen. In dat geval gaat Hans 16 dagen de gastronomiecursus – Befähigungsprüfung Gastgewerbe – doen, beginnend op 19 oktober. We doen een extra poging, want Hans heeft vanuit zijn bestuursfunctie barervaring bij Unitas opgedaan.

Na ons bliksembezoek aan Nederland krijgen we een brief. Lijkt daar nou in te staan dat Hans zijn studie wel wordt erkend?? Na een beetje hoop worden we weer een illusie armer. Hans belt namelijk voor verduidelijking naar de gemeente, de Bezirkhauptmannschaft. “De verenigingservaring is te beperkt en vanuit het Ministerie bevelen ze ons wel aan de studie te accepteren, maar die aanbeveling nemen we niet over.” Grrrr…

Een week na deze brief begint de cursus… Opgeven of niet? Toch maar wel doen dan. Hij geeft zich op voor de cursus, maar hij geeft niet op. Hij besteedt er een flink deel van de dinsdag en woensdag aan om boven water te krijgen wat hij precies nodig heeft om de cursus niet te hoeven doen. Niet dat hij het niet nuttig vindt, integendeel. Alleen zijn het – op dit moment in de tijd – wel 16 klusdagen die wegvallen. Over twee maanden zijn we al open…

Ruim 10 telefoontjes en enkele ondertekende brieven verder, waaronder van iemand van het Ministerie van Wetenschap, lijkt het in kannen en kruiken. Maar de mevrouw van de Bezirkhauptmannschaft zegt woensdagmiddag doodleuk: “Ik moet me even rustig in deze brief verdiepen en ben morgen en vrijdag op cursus. Maandag weet ik meer.” Grrrrrrrrrrr!! Het is overal wat  😉

Hans belt verder, ook weer met het Ministerie en ruim een uur later belt DE mevrouw met het verlossende woord: “Ik heb het er met mijn leidinggevenden over gehad en we zorgen ervoor dat de vergunning er komt.” Ik zit bijna in de auto om een boodschap te doen als Hans naar buiten komt stormen: “Jaaaaaaaah!!!!!” We maken een dansje.

We hebben de cursusmap vorig jaar 2e hands van Nederlanders overgenomen. Dat wordt de komende tijd zelfstudie doen 🙂

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk