Begin oktober: update verbouwing

Er is nog veel te doen, maar we hebben ook al veel gedaan! Een update van de verbouwing. Hier vind je eerdere updates van de verbouwing.

Tegels gelegd
In de stube, de hal en gangen beneden en op de twee trappen liggen nu tegels. De vloer in de Stube is inmiddels geïmpregneerd en is klaar om de hoekbanken weer te verwelkomen! [die overigens wel opnieuw worden bekleed.] De Stube krijgt ook nog een verfje en een paar muren met hout.

verbouwing tegels lei grijs de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport
Vloeren op de 1e en 2e verdieping
Op de tweede etage liggen in alle vier de kamers en in de hal een nieuwe vloer. Wat toont dat al anders! De eerste plint is gelegd, in de Matratzenlager en staat errug mooi. Hiervoor gebruiken we houten latten met boomrand. Dat betekent veel schuren, maar wel helemaal in stijl met de rest van de meubels. En het is nog goedkoop ook: 50 cent per meter. Dank je wel voor dit superidee, Winold!

verbouwing de Berghut Rauris Oostenrijk
Badkamers
Alle badkamers zijn betegeld. Ook die van de Matratzenlager; daar kun je gewoon douchen en normaal naar toilet :-). De wasbak in de Matratzenlager is een juweeltje geworden. Er is in de badkamers over de tegels heen getegeld, dus de badkamers zijn allemaal ietsie kleiner geworden… In één badkamer was de vloer zo slecht, dat die eruit moest. In twee badkamers in een nieuw plafond gekomen. Hans is bezig met het terugplaatsen van de verwarmingen en de gepoetste douchewanden, die eerst weer allemaal op maat gemaakt moeten worden…

verbouwing badkamers de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport
Voorbereiden potdekselen
Om onze Berghut nog meer een Berghutlook te geven, willen we op diverse plekken in het huis hout tegen de muur, gepotdekseld. Daarbij schuif je planken in de breedte telens een beetje over elkaar heen. Hans heeft inmiddels 3 kuub planken geschuurd! En er komt nog meer… De planken gebruiken we ook voor de commodekasten en deels voor de bedden.

planken potdekselen de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport
Houthokken
We hebben een paar houtkachels in huis, dus brandhout mag niet ontbreken! En het staat nog leuk ook. Hans en Arjen hebben twee houthokken gebouwd.

verbouwing houthokken de Berghut Rauris Oostenrijk hout hakken
Meubels
We streven ernaar voor de opening alle bedden, commodekastjes en tafels in de Stube zelf gemaakt te hebben. Liefst ook nog de terrasmeubels. We hebben inmiddels een bed en een commodekastje. Op iedere kamer komt in plaats van een tafel een kastje waar je spullen op en in kunt leggen. Dank je wel voor het voorwerk, Peter! Meer meubels volgen snel…

verbouwing meubels maken de Berghut Rauris Oostenrijk
Klushulp

Hoe gaan we dat allemaal doen? We krijgen gelukkig nog hulp. Zondag 11 oktober komen Hans zijn vader, Piet en Frits weer een paar dagen helpen. Helemaal super! Bianca, Arjan en Irene zijn er vanaf begin november en er staat nog meer hulp gepland. Mochten de meubels voor de opening niet allemaal af komen, dan kunnen we altijd tijdelijk wat huidige spullen terugzetten. Maar daar denken we voorlopig nog niet aan…

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk