Belevenissen in de Berghut [nummer 1]

Onze eerste nieuwsbrief vanuit de Berghut is een feit! Gister hebben we ‘m naar veel bekenden van ons gemaild. Dit eerste nummer van onze nieuwsbrief heette ‘Berichten uit de Berghut’, maar eigenlijk vinden we Belevenissen in de Berghut veel leuker. Dus vanaf nu heet het zo :-).

Belevenissen in de Berghut Rauris Oostenrijk wintersportnajaar 2009

Dit is de eerste uitgave van Belevenissen in de Berghut, vol passie, inspiratie en nieuwtjes uit onze Berghut in Oostenrijk! Deze Belevenissen verschijnen 4 tot 6 keer per jaar.

de Berghut Rauris Oostenrijk koe sleutelhanger deberghut.com


BERGHUTFACTS

•    Open: vanaf kerst 2009.
•    Missie: in en om de Berghut willen we mensen de bergen laten beleven en elkaar laten inspireren, in een authentieke en comfortabele sfeer.
•    Concept: de authentieke sfeer en gebruiken van een Berghut, maar mét comfort.
•    Invulling: bergbeleving, vakantie en inspiratie [ook voor trainingen, worskhops én om te werken]. Met wireless netwerk en kinderopvang!
•    Waar: Rauris, Oostenrijk [vlakbij Zell am See].
•    Voor wie: families, groepen, én verder iedereen die er blij van wordt.
•    Meer weten? Kijk op deBerghut.com, volg ons op ons blog of via Twitter.


“HOE BEVALT HET JULLIE?”

Toen we aan een paar klushelden – die hier recentelijk zijn geweest – vroegen wat zij leuk zou vinden om in onze nieuwsbrief te lezen, zeiden ze los van elkaar: “Ik wil graag weten hoe het met jullie gaat. Hoe bevalt het jullie? Is het wat jullie ervan hadden verwacht?” Hier lees je het.


DE BERGHUT IN VERBOUWING

We zijn flink aan het verbouwen om het huis onze smaak en sfeer te geven. Nieuwsgierig? Je kunt onze verbouwing volgen op ons blog!


TEAM DE BERGHUT WINTERSEIZOEN COMPLEET!

Het was spannend: “Vinden we wel tijdig en geschikte mensen om te koken en voor de kinderopvang die ook nog vanuit passie willen werken?” Ja, het kan dus! Ons eerste winterseizoen gaan we samen met Irene, Arjan, Bianca tegemoet. We hebben er zin in! Wil je meer over hen weten?

RONDOM DE BERGHUT: VOGELBEERENOOGST

In mei staat het dal vol met bloeiende lijsterbesbomen. Als snel worden de witte bloesem rode besjes: Vogelbeere. En wat is het bijzondere van deze bessen? Je kunt er blijkbaar fantastische Schnapps van maken [hét Oostenrijkse borreltje]. Voor 1 liter Schnapps heb je maarliefst 30 kilo Vogelbeeren nodig. De afgelopen weken is de boer met land rondom de Berghut druk bezig geweest. Een literfles kost 70 euro…
Vogelbeere oogst de Berghut Rauris Oostenrijk skien groepsaccomodatie


GELUK DICHTBIJ HUIS

“Zoveel mensen hebben deze wens en jullie doen het gewoon!”
Deze reactie krijgen we vaak van mensen die ons kennen, bezoeken of ons verhaal horen. Blijkbaar willen meer mensen hun biezen pakken en op een andere plek een nieuw bestaan opbouwen. Waarom eigenlijk?


“THUIS IS WAAR JE HART LIGT, DAT KAN OVERAL ZIJN.”

[deze tekst – op een truttig tegeltje – kregen we op ons burenafscheid van onze directe buren. Het tegeltje hangt op onze ‘Hollandse muur’ bij de eethoek]

Hans Nel Ibon en Tobi de Berghut Oostenrijk bergwandelen rugdrager

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk