Passie is dichterbij dan je denkt

“Zoveel mensen hebben deze wens en jullie doen het gewoon!”

Deze reactie krijgen we vaak van mensen die ons kennen, bezoeken of ons verhaal horen. Blijkbaar willen veel mensen hun biezen pakken en op een andere plek een nieuw bestaan opbouwen. Waarom eigenlijk? Om de stress en sleur in Nederland te ontvluchten? Om gelukkiger te worden? Willen ze echt emigreren of zijn ze niet gelukkig?

Ik vraag aan Peter, die hier een paar weken geleden was om meubels te maken, waarom hij heeft besloten om ons te hier te helpen. Zijn vriendin Petra is ook mee. “We hebben onze eigen droom nog niet  gerealiseerd en we kunnen zo toch een beetje meehelpen aan jullie droom en er zelf plezier van hebben. Meubels maken is mijn passie en daar word ik blij van.”

Wat was jullie droom dan, vraag ik? “We willen graag een Bed & Breakfast in Sicilië. Tja, waarom we he niet gedaan hebben… door een gebrek aan lef, denk ik. We hebben alletwee wel onze veiligheid nodig. Het is iets heel groots. En toen hebben we gekeken hoe we onze passie dichter bij huis konden realiseren. Toen hebben we besloten een nieuwbouwhuis te kopen, casco, zodat we ‘m helemaal zelf kunnen inrichten met zelf gemaakte meubels. De verre droom is er nog, maar nu even niet.”

Mooi, hè. Peter en Petra hebben hun passie dichterbij huis gezocht en pikken bij ons toch een graantje mee van hun eigen verre droom. Hans en ik verblijven in de bergen omdat we van de bergen houden en mensen elkaar willen laten inspireren en de bergen laten beleven. Dit is voor nu ons thuis.

Geluk zit niet in het buitenland, maar in jezelf en hoe je naar de dingen kijkt.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk