‘Team de Berghut’ voor het winterseizoen is compleet!

We zijn compleet!

We hebben de spanning er nog even ingehouden ;-). Maar het was ook voor ons al snel duidelijk dat Arjan en Bianca deze winter naar de Berghut moesten komen. We hebben voor komende winter een passievol en inspirerend Berghutteam van 5 mensen: Irene, Bianca, Arjan en wijzelf. We vullen elkaar perfect aan in onze passies en ervaring en gaan er samen een fantastisch eerste winterseizoen van maken. En niet te vergeten: met Ibon en Tobi.

We willen je graag alvast kennis laten maken met Irene, Bianca en Arjan. Ze vertellen zelf waarom ze naar de Berghut komen. Enne, het komt allemaal misschien een beetje overenthousiast over, maar als het zo voelt, is het lastig anders te zeggen… Recht uit het hart!

Irene heeft passie voor koken
“Na een aantal jaar zonder passie gewerkt te hebben, heb ik een paar maanden geleden het roer omgegooid: ik heb mijn huis verkocht, mijn baan opgezegd en ben voor onbepaalde tijd uit Nederland vertrokken. De eerste paar weken werk ik op een vakantieverblijf op een berg in Frankrijk. Daar ontdek ik meteen mijn passie. Eten, koken en mensen kennis laten maken over hoe je echt lekker kunt eten, met echte producten, zonder (ongezonde) toevoegingen. Na Frankrijk ga ik naar Italië om meer te ontdekken over voeding en lekker eten. In Italië weten ze hoe ze echt moeten koken met weinig producten maken ze van elk gerecht iets bijzonders. Een belangrijke stroming voor mij is SlowFood. Werken met regionale en gezonde, verse producten.

Een paar weken na mijn vertrek lees ik voor de zoveelste keer het blogbericht van Hans en Nel dat ze op zoek zijn naar een passievolle kok. Ik moet het doen. De energie die we bij elkaar opwekken zegt voor mij genoeg. De mogelijkheid die ik hier heb om mijn eerste echte keukenervaring op te doen voor grote groepen, met de producten zoals ik het wil en met de mensen die vol passie werken en dat als drijfveer hebben, daar heb ik jarenlang naar gezocht! Ook al houd ik niet van  sneeuw, heb het altijd koud en als ik in november ga dan zit ik een winter lang echt in de sneeuw…

Nu ik hier een weekje ben wordt het gevoel alleen maar sterker dat het me heerlijk lijkt een half jaar lang samen te werken. Om het concept van de Berghut tot een prachtige plek te maken, waar passievolle mensen komen genieten van de prachtige omgeving, de geweldige mensen en natuurlijk goed eten!”

Arjan kan niet zonder bergen en weet wat mensen willen
Arjan wordt tijdens zware sneeuwval – in april 1969 – geboren en kan daarna niet meer zonder! De bergen zijn zijn thuis: in de zomer op Kreta, in zijn jeep de routes uitzoekend voor zijn eigen bedrijf of in het winterse op de latten, al genietend van het uitzicht. Hij heeft al zo’n dertig seizoenen toerisme-ervaring in het buitenland. “Heerlijk toch om van je hobby je werk te maken en niet het gevoel te hebben dat je ‘weer naar je werk moet’.”

Al jaren werkt Arjan gedurende de winter in de sneeuw. “Zell am See voelde – en voelt nog steeds – als m’n tweede woonplaats. Hopelijk gaat Rauris dit evenaren. Na vorig jaar op een erg commerciële wijze een horecagelegenheid [144 bedden, restaurant, après ski-bar] in de Franse Alpen te hebben gerund, hoop ik nu m’n energie kwijt te kunnen in de ‘kneuterige’ Berghut. Begrijp me niet verkeerd: kneuterig is top!  Zo heerlijk kleinschalig en het persoonlijke contact.

Nel en Hans, alvast bedankt voor alles wat jullie toe nu toe al voor me betekent hebben. En wat een verademing: het feit we elkaar hebben gemaild en telefonisch hebben gesproken en jullie uitgaan van vertrouwen. Ik heb niet onnodig een eind hoeven rijden voor een sollicitatiegesprek, waar je dan vervolgens vandaan komt met het gevoel ‘tja de koffie was lekker, maar verder…’ De eerste klik is er. Ik hoop ook de 7.685.587ste  en dat ik in de Berghut mijn andere thuis zal vinden.

O ja, in mijn verhaal vergeet ik mijn lieve Bianca; de persoon waar ik mee op één lijn zit en die mijn bovenpan een enorme rust geeft aan de ene kant, en mijn energievelden aanwakkert aan de andere kant. Bianca een heerlijk persoon om mee samen te zijn. Zonder jou had ik nooit gereageerd!”

Bianca volgt haar hart en (ver)blijft in het  buitenland en: ze is dol op kinderen!

“Wat kan ik aan de mooie worden van Arjan toevoegen? Ook ik ben blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en net zo enthousiast erin sta als Hans, Nel, Irene en Arjan. Toen ik de foto’s van Ibon en Tobi zag, werd ik direct verliefd, wat een heerlijke koppies… En daar mag ik de hele winter mee optrekken… Daar heb ik nou zin in!” Bianca gaat ze kinderopvang doen voor gasten en van Ibon en Tobi, als we zelf aan het werk zijn. Daarnaast heeft de jarenlang ervaring in het toerisme, een perfecte combi.

“De afgelopen weken zijn voor mij heel erg mooi geweest. Ik heb besloten mijn hart te volgen. Na een zomerbaan op Kreta, kom ik de liefde van mijn leven tegen. Ik ben al verliefd op het eiland en zie daar: Arjan. Onze relatie gaat in een sneltreinvaart en we genieten met volle teugen. Op het moment  dat Arjan en ik elkaar leren kennen, spreken we naar elkaar uit dat we de winter willen gaan doorbrengen in Oostenrijk.

Toeval bestaat niet. Bij het googlen kwam Arjan op het blog van de Berghut terecht en ook hier was weer niet van ‘toeval’ te spreken. Met mijn verhalen over het werken met kinderen in zijn achterhoofd, stuurt hij spontaan een mail naar Hans en Nel. Wat daar allemaal uit voort is gekomen en nog zal komen, het is bijna niet te geloven. Ik ben er enthousiast over, dat moge duidelijk zijn!”
Vanaf ongeveer 1 november treffen we elkaar in de Berghut en gaan we met z’n allen de laatste voorbereidingen treffen voor de opening met kerst en het eerste seizoen. We vinden het super dat jullie er dan al zijn: het gevoel van de laatste loodjes van de verbouwing en veel voorbereidingen met elkaar kunnen meemaken. We hopen snel een teamfoto te maken in dikke sneeuwvlokken. We doen het nu nog even met afzonderlijke kiekjes: vanuit de bergen en vanaf Kreta.

team de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport skiën
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk