Meubels maken

Peter heeft passie voor meubels maken en is met zijn vriendin Petra een week naar de Berghut gekomen om meubels te maken. Winold heeft met de Matratzenlager al zo´n onovertrefbare standaard neergezet, dat we die uitstraling ook met de andere meubels willen… Aan de slag dus!

Doel voor deze week: een een- en persoonsbed maken, een commode, een tafel voor in de Stube en misschien een stapelbed. Als we deze allemaal hebben, kan Hans zelf de rest maken in x-voud.

Zondag 13 september
Het eerste meubelstuk dat de mannen gaan maken – vooral om uit te proberen wat de mogelijkheden zijn – wordt een eenpersoonsbed. Er is nog wat afvalhout over waarmee ook de Matratzenlager is gemaakt. In iets meer dan een dagdeel zetten Peter en Hans een schitterend ben in elkaar! En het ligt nog lekker ook 🙂

bed maken de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport groepen

Maandag 14 september
Vandaag waren Peter en Hans zo blij als een kind. Ze hebben bij een houtzagerij voor 5 euro een paar boomstammen en wat afvalschijven mogen ‘uitzoeken’. Perfect om het eerste stapelbed mee te kunnen maken! De stammen zijn kletsnat, dus die staan nu bij onze kachel te drogen… Daarnaast heeft Peter de plankjes voor de eerste commode voorbereid.

meubels maken collage de Berghut Rauris Oostenrijk

Ibon was vandaag voor het eerst bij een opppasmoeder. Petra en ik hebben aardig wat stappen kunnen maken. Het concept van de eerste nieuwsbrief Berichten uit de Berghut is klaar en ik heb een flinke partij [stapelgoed] handdoeken voor in de badkamers besteld. Ja, ik mis hier de Hema! Gelukkig hebben we internet en een bezorgadres in Nederland…

Petra, die passie heeft voor zoeken én vinden, vindt na lang speuren perfecte huttensloffen voor onze gasten. En ze ziet fantastische grijs-wit geruite dekbedden op mooi-ruitje.nl. Ze vallen aardig buiten ons budget, maar dat weerhoudt me er niet van om contact te zoeken. Nicole van mooi-ruitje.nl vindt het helemaal leuk. Er is inmiddels een sample onderweg. Aangezien we een hele hoop overtrekke nodig hebben [het aantal bedden x 2] , gaan we kijken of we een mooie prijs kunnen maken. Zou super zijn!ruitje dekbed de Berghut Rauris Oostenrijk mooi-ruitje.nl

Dinsdag 15 september
Helaas is deze dag wat anders afgelopen dan we allemaal hadden gehoopt. Wegens familieomstandigheden vertrekken Peter en Petra – vroegtijdig – rond het middaguur weer naar Nederland. Het maken van de meubels zet Hans op een ander moment voort. Heel veel sterkte, Petra en Peter. De afgelopen dagen zaten vol passie en inspiratie!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk