Volg ‘the making of….’ de kleine Berghut!

Van de 3 kuub afvalhout die we voor de bouw van de Matratzenlager hebben aangeschaft, is nog een en ander over. Winold komt op het idee om daarvan een kinderhuisje te bouwen in de tuin: de kleine Berghut. Briljant!

Hij hoopt er zelf nog het fundament voor te kunnen maken. De tijd vliegt en de Matratzenlager heeft prioriteit. Dus Hans is na instructie en vertrek van Winold afgelopen zaterdag zelf begonnen met het bouwen van de kleine Berghut. Een leuke uitdaging! Volg de komende tijd de bouw.

Zaterdag 5 september

The making of de kleine Berghut Rauris Oostenrijk kinderen kids gezinnen families wintersport vakantie

Zondag 6 september
Het framewerk staat!

The making of de kleine Berghut Rauris Oostenrijk kinderen gezinnen

Maandag 7 september
De vloer zit erin!

The making of de kleine Berghut de Berghut Rauris Oostenrijk

Dinsdag 8 september
Het dak kan erop. We kijken wat we kunnen gebruiken van het afvalhout. Een paar planken proberen, maar dat gaat niet waterdicht zijn... Morgen verder met bredere planken. [Inmiddels is Arjen gearriveerd die ons draadloos netwerk gaat aanleggen.]

The making of de kleine Berghut collage Rauris Oostenrijk
Donderdag 10 september
Het dak zit erop! Van potdekselhout dat voor de muren binnen bestemd was. Maar Hans heeft nog een kuub extra besteld. Je kunt er maar beter genoeg van hebben 🙂 Het dak is overigens toch nog niet helemaal waterdicht…

The making of de kleine Berghut de Berghut Rauris Oostenrijk

Zaterdag 12 september
We hebben inmiddels nieuwe hulptroepen met houtkennis! Dus er komen nog wat extra steunbalken in het hutje. Hans heeft met Peter ook de raampjes gemaakt.

The making of de kleine Berghut Rauris Oostenrijk kinderen gezinnen vakantie

Zaterdag 19 september
De kleine Berghut klaar hebben voordat we open gaan met kerst is natuurlijk gaaf. Maar de kamers en de Stube hebben toch prioriteit, dus de kleine Berghut blijft een weekendactiviteit. Een snoepje voor op een mooie najaarsdag, zoals vandaag. Ibon helpt ijverig mee met zijn eigen boormachine en hamer. Inmiddels zitten er bijna drie ‘muren’ in!

The making of de kleine Berghut collage kinderhotel Rauris Oostenrijk gezinnen families

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober
De kleine Berghut is klaar! Hij is winterproef. Hans wil nog wel wat bankjes en tafeltjes maken, maar ook nu al kan erin gespeeld worden.

de kleine Berghut Rauris Oostenrijk kinderopvang kindvriendelijk wintersport

de kleine Berghut Rauris Oostenrijk kinderopvang kindvriendelijk wintersport

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk