Eind augustus: update verbouwing

Dingen die je goed wilt doen, kosten meestal veel tijd. Ook een update van de verbouwing, want met foto’s is het toch het leukst. Het boekingsproces is nu aardig op orde en de eerste sets facturen voor gasten die in de Berghut willen verblijven, is eruit. Mijlpaal! Vandaar dat het zo lang heeft geduurd…

Waar staan we nu met de verbouwing?

De uitbouw van de Stube is afgewerkt en de vloer is betegeld en gevoegd. We vinden het erg mooi geworden! Twee van de vier wanden worden gepotdekseld [met hout bedekt]. De hoekbanken, die er stonden, gaan we terugplaatsen en opnieuw bekleden. Over het uitbreken van de Stube en over het plaatsen van de steunbalk hebben we eerder een blogbericht met foto´s geplaatst.

collage tegelen stube de Berghut Oostenrijk Rauris
De muren van de voormalige tv-kamer [nu onderdeel van de kinderopvang- en workshopruimte] zijn afgewerkt en gestuct. Het plafond was er zo slecht aan toe, dat Sepp er een nieuw gipsen plafond in heeft gemaakt. Hans lijkt niets te doen op de foto, maar we hebben samen geholpen met het op de juiste plek plaatsen van de platen :-).

tv kamer collage de Berghut Rauris Oostenrijk verbouwing
In totaal zijn nu 7 van de 11 kamers geverfd en kan theoretisch de vloer gelegd worden. De muren die gepotdekseld hebben we niet geverfd 🙂

gerverfde kamers collage de Berghut Rauris Oostenrijk
1 kamer is ‘slaapklaar’. Van deze kamer hebben we inmiddels ook foto´s op onze website gezet. De inrichting wordt nóg meer Berghut zoals we voor ogen hebben. We hebben tijdelijk de oude meubels teruggeplaatst. Er komt een zelfgemaakt bed in, zelfgemaakte nachtkastjes, een commodekast met open vakken en andere gordijnen.

collage huttekamer klaar de Berghut Rauris Oostenrijk familie
Inmiddels zijn bijna alle badkamers betegeld! Echt petje af voor Sepp, want de badkamers waren schots en scheef met rare hoekjes. Hij maakt het allemaal mooi! In sommige badkamers hangt het nieuwe toilet al; in anderen niet. De helft van de douchedeuren is geboend.

badkamer collage de Berghut Rauris Oostenrijk
We hebben besloten om het toilet beneden in de gang ook onder handen te nemen. Er komt eveneens een hangend toilet en we vervangen de oude tegels. De afvoer onder dit toilet is niet om over naar huis te schrijven, maar we hebben besloten om het risico te nemen en de kijken hoe lang de afvoer het houdt… De post onvoorzien sijpelt door…

Tussen al het vele werken door proberen we ook rustmomenten in te lassen door een wandeling te maken, met de kids naar een beekje te gaan of op een kleedje in de tuin te liggen. Even bijkomen.

even bijkomen de Berghut Rauris Oostenrijk
En: de Matratzenlager is in de maak! Het is echt een supermooi project waar Winold zoveel zorg aan besteed. De komende dagen kun je op dit blog de bouw van de Matratzenlager volgen. Dus hou het blog in de gaten!!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk