22 & 23 augustus: ultiem Berghutweekend

Vandaag, zaterdag 22 augustus, krijgen we eigenlijk ultiem Berghutbezoek: Winold komt een aantal dagen om de Matratzenlager te bouwen en Dick en Caroline gaan een paar dagen op huttentocht in de omgeving. Ze overnachten de eerste en laatste avond van hun trip bij ons. Grappig, want vorig jaar kwam Dick tijdens een van de BerghutBrainstorms met het idee om een Matratzelager in de Berghut te creëren. De aandragen én maker treffen elkaar dus vandaag.

Op de avond van aankomst, eten we een typisch Oostenrijkse knabbel: de Brettljausen. Een houten plank met een stuk almkäse, een paar stukken vlees, een augurk en wat brood [echt iets voor mij – Nel ;-)]. En als toetje: knödel!

De volgende dag grijpen we aan om met Dick en Caroline naar hun eerste overnachtingsplek te lopen: berghut ‘Niedersachsenhaus’. De wandeling begint aan het einde van het dal. Lisa wil de laatste dag van haar verblijf met de kids doorbrengen. Heel fijn! Winold kan meteen wat inspiratie opdoen voor zijn Matratzenlager, hoewel het een vrij moderne Matratzenlager is. De hut is in 1984 na een flinkse brand weer opnieuw opgebouwd.

We drinken wat, maken een paar foto’s van de Matratzenlager en vertrekken snel weer met z’n driën naar beneden. Dick en Caroline ontmoeten we woensdag weer. Het is een schitterende wandeling!Niedersachsenhaus de Berghut Rauris Oostenrijk

Niedersachsenhaus de Berghut Rauris Oostenrijk
Niedersachsenhaus de Berghut Rauris Oostenrijk
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk