14 augustus: een bijzondere email

We vinden het erg leuk om meer te weten over de geschiedenis van het huis. De vorige eigenaresse wist ons helaas niet zoveel te vertellen. We zijn vorige maand al wat wijzer geworden toen Hans de eerste eigenaresse sprak. Hans zijn vader vond ergens in een laadje nog een jaren ’70’-’80 folder. En onlangs ontvingen we een bijzondere mail:

Beste mensen,
Ik zit echt met een sneller kloppend hart te kijken naar jullie website. In mijn kinderjaren ging ik iedere zomer en enkele winters met mijn ouders en broer naar Pension Röck. Wat een heerlijke herinneringen heb ik aan die tijd! Heerlijk rennen door die prachtige tuin, staat het speelhuisje er nog? Ik ben gewoon hartstikke jaloers op jullie! Zo’n geweldig onderkomen in voor mij het mooiste dal van de wereld! Succes, wees zuinig op die stek!

We vinden het heel bijzonder dat we deze mail van Inge hebben ontvangen. We mailen direct even terug en horen dat ze toevallig ook in Utrecht woont en 35 is. Wat leuk! En natuurlijk willen we meer weten… Hoe heeft ze ons gevonden? Hoe zag het huis er toen uit?

Ze heeft simpelweg ‘Rauris’ ingetypt in LinkedIn en toen kwamen wij tevoorschijn. “Ik herkende het huis meteen op het introfilmpje. De ligging is vrij uniek namelijk. Ik kon ook eerst mijn ogen niet geloven!” Ze kwam er in 1977 al en is er jarenlang geweest. Ze gaat voor ons in haarfotoarchief duiken [of dat van haar ouders] om ons zo hopelijk nog wat wijzer te maken over hoe het er hier allemaal uitzag vroeger.

Heel bijzonder om te horen dat een vakantieplek zoals deze zoveel indruk heeft gemaakt op Inge en herinneringen heeft achtergelaten.
[Onderstaand een zomerfoto/ansichtkaart toen het al Pension Sonnleit’n heette]

haus Röck de Berghut Rauris Oostenrijk
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk