Tweede week augustus in de Berghut

Er gebeurt zoveel, dat we niet zo vaak als we zouden willen op het blog schrijven! Informatieaanvragen en boekingen komen de afgelopen weken al lekker binnen, dus dat proces zijn we ook aan het stroomlijnen [hoe houd je je boekingen bij, wat komt er op de factuur te staan, welke informatie ontvangen gasten die willen komen, ect]. Naar aanleiding hiervan merken we dat we nog niet alle info die we nodig hebben op de website gevraagd wordt. Dus we zijn de website weer aan het doornemen en passen deze aan waar nodig. Je hebt nooit een tweede kans voor een eerste indruk! 😉

Deze week lijkt het ons – tussen al het klussen door – leuk om samen een dag de bergen in te trekken. Dan krijgen we een mail Bastiaan – hij woont met zijn vrouw Inge ook in Rauris – met een uitnodiging voor een bergwandeling met de Oostenrijkse Alpenvereniging. Super! Donderdag zijn we vroeg uit de veren [maar dat zijn we wel gewend inmiddels] . We gaan met de bus naar de Edelweisssspitze [halverwege de GrossGlockner Hohe AlpenStrasse] en lopen via de Hirzkarkopf naar een zijdal van ons Raurisertal gewandeld. Erg mooi en leuk! Ik heb er wel een paar dagen flinke spierpijn van gehad in mijn bovenbenen…

bergwandelen de Berghut Rauris Oostenrijk
bergwandelen Eidelweissspitze Hirzkarkopf de Berghut Rauris Oostenrijk
bergwandelen Eidelweissspitze Hirzkarkopf de Berghut Rauris Oostenrij
bergwandelen Eidelweissspitze Hirzkarkopf de Berghut Rauris Oostenrij

bergwandelen Eidelweissspitze Hirzkarkopf Hans en Nel de Berghut Rauris Oostenrijk
We zijn nog maar net terug van de wandeling, als Bob en Anja op de stoep staan met twee gerookte forellen en een fles wijn van Bauernmarkt in Rauris. Ze hebben bij ons op het plein gewoond en zijn in september vorig jaar voor een paar jaar naar Wenen vertrokken voor Bob zijn werk. Ze zijn de afgelopen dagen in ‘eigen’ land op vakantie. Vreemdgenoeg hebben we destijds helemaal niet veel contact met elkaar gehad, terwijl het heel goed klikt. ‘t Was gezellig!

gezelligheid de Berghut Rauris Oostenrijk
Vrijdagmorgen roept Lisa ons als we aan het verven en boenen zijn: “Raad eens wie er is; ik heb de koffie al gezet.” Het is Piet met vrouw en vrienden! Piet is één van de drie mannen die al twee keer zijn langsgeweest om ons te helpen. Zijn vrouw en hij komen al 20 jaar in Oostenrijk voor vakantie. Ze verblijven momenteel op acceptabele rijafstand van de Berghut.

Ze zijn onder de indruk van de ligging en de grootte van het huis. “Ja, Piet zwetst zo vaak over jullie: “Zo is dit en dat bij Hansje” en “Zo hebben ze dat gedaan”. Dat wilden we ook wel eens zien”, zegt zijn vrouw. De vrouw van hun bevriende stel vult aan: “Ik zie altijd van die programma’s op televisie en nu zit ik er zelf middenin, ha ha ha!”

PS: onze aupair Lisa krijgt afgelopen weekend bezoek van haar vader en zijn vriendin! Vrijdagavond laat komen ze hier aan en ze vertrekken zondag in de loop van de ochtend weer. Zaterdag zijn de de hele dag op pad. Een bliksembezoek, maar “ik vind het wel erg leuk om te weten waar Lisa geweest is. Daar heb ik nu toch een beeld van.” Lisa haar vader, die nog nooit in Oostenrijk is geweest, kan met een gerust hart naar huis. 🙂

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk