7 augustus: Passievolle kok gevonden!

We hebben tot voor kort met een enkele mensen contact over koken in de Berghut, maar het zijn nog geen concrete toezeggingen. Dan komt er uit onverwachte – en bekende – hoek een email. “Ik kijk vaak even op jullie blog en steeds valt mijn oog op het kopje ‘Gezocht: iemand met passie voor koken’. En elke keer lees ik het weer en denk ik, dit is op mijn lijf geschreven (..).

Irene is vrijwel tegelijk met ons uit Nederland vertrokken voor een sabbatical. Ze heeft haar huis in Utrecht verkocht en haar tassen gepakt. Ze gaat op zoek naar rust, gezond leven en ze wil een aantal concrete dingen onderzoeken, zoals het Slow Food-concept in Italië. Verder plant ze niet te veel en wil ze kijken wat er op haar pad komt.

Ze is nu in Italië en schrijft ons een paar dagen geleden haar mail. Hans en ik zijn meteen enthousiast over het idee dat ze bij ons komt. Het geeft ons energie. Irene is ook bij onze drie BerghutBrainstorms in Utrecht geweest en ze snapt dus helemaal wat we gaan doen. De Slowfood-gedachte – gezond eten met pure en regionale producten – spreekt ons erg aan en als ze op deze manier kan gaan koken in de Berghut: top!

We maken een belafspraak via Skype. Er is genoeg te bespreken, want ze heeft onlangs drie weken in Frankrijk bij een soort Chambre d’hôte gewerkt en leert nu Italiaans in Turijn.  Ze heeft veel leuke ideeën. We spreken na 1,5 uur af er nog even een nachtje over te slapen.

Vandaag zeggen we ‘ja’ tegen elkaar: Irene komt vanuit haar passie een half jaar bij ons koken: het hele winterseizoen met 1,5 maand voorbereiding. Ze kan het zelf gaan uitdenken en doen. In september komt ze een paar dagen en gaan we bijkletsen, berghutten bezoeken en naar streekproducten speuren en proeven.

Irene, te gek! We kijken ernaar uit.  de Berghut Rauris Oostenrijk eten

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk