13 juni: inboedel in Oostenrijk

Onze spullen vertoeven in de bergen!

Vrijdagavond laat komen Hans, Kees, Ingrid en Robert in Oostenrijk aan. Ze slapen bij Inge en Bastiaan. De volgende morgen staan ze klokslag 11.00 uur ‘de Berghut’. Alle spullen gaan de garage in [op kleding en matrassen na]. De grote vraag blijft: gaat het allemaal passen??

spullen in de garage de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport wandelen
klaar de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport wandelen

Tussen 11.00 en 15.30 uur wordt het zware werk gedaan. Gelukkig is er ook tijd om naar een berghut te wandelen en te genieten van een overheerlijke kaas- en worstplank. Genietend in het zonnetje.

kaasplankje de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport wandelen mountainbiken

“Wij zouden elk seizoen hier wel willen zien.” Hans zijn zus en Robert kijken hun ogen uit in de bergen. “Wat is het hier heerlijk rustig, zeg!” Helemaal blij lopen ze rond.

Kees is bekend met de Oostenrijkse bergen: hij komt er elk jaar met mijn zus en kids. Dit bericht typende vraag ik aan Hans of hij zich nog een uitspraak van Kees kan herinneren. “Veel werk, Hans”, doelend op onze verbouwing van de komende 5-6 maanden. “Dat wordt een 4 jaren plan.” Zijn we dan echt zo naïef?

Hoe dan ook: iedereen is weer veilig thuis en het was meer dan een verhuisweekend. Het was weer een bijzondere bergbeleving!

in de bergen de Berghut Rauris Oostenrijk wintersport wandelen
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk