Hans is studentje spelen

Na twee volle dagen zit onze trip naar Oostenrijk er weer op. We hebben een heerlijke tijd gehad! Kort maar krachtig. Zaterdag maken we nog veel foto’s en genieten we van het mooie weer.
Raurisertal lente de Berghut Rauris Oostenrijk
Zondagmorgen vertrekken we weer richting Nederland. Onderweg neem ik voor iedere dag een ingesproken filmpje van Hans voor Ibon op. Ze zien elkaar anderhalve week niet. In Heidelberg zet ik – Nel –  Hans namelijk af bij een gastgezin: hij gaat een week Duits studeren aan de plaatselijke uni. Ik tuf de resterende 4,5 uur in de leen-Opel Corsa met 28 graden (zonder airco) naar Nederland.

De vraag die in mij opkomt, is: “Waarom stelt een gezin zich beschikbaar voor iemand die Duits wil leren?” Hans smst me onderweg het antwoord: ze vinden het leren kennen van vreemde mensen een verrijking van hun leven. Mooi, he. En ik geloof dat het voor Hans ook geen straf is om met deze aardige mensen in een vrijstaande stadsvilla de week door te brengen…

Vanmorgen belt Hans – fietsend – me (weer) even om te zeggen dat hij het heel erg naar zijn zin heeft. “Het voel zo lekker om dat vrije gevoel te hebben, net als 15 jaar geleden. Zo stel ik me dat bij de Berghut ook een beetje voor!” Dat belooft wat ;-).

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk