22 mei: dag vol ontmoetingen in Oostenrijk

Als je het hebt over een dag vol belevenissen, dan is vandaag er zo eentje!

Vanmorgen rond 8.00 uur vertrekken we richting Maria Alm om daar een handtekening te zetten onder de hypotheekakte. We rijden over mooie binnenwegen die ook perfect zijn om te wielrennen. Aangekomen bij de bank worden we door de filiaalhouder persoonlijk verwelkomt als nieuwe klant. Iedereen is er vrolijk en aardig. Wat een verademing! Onze contactpersoon Helga begeleidt ons daarna nog even naar de notaris voor een krabbel, een dorp verderop.

hypotheekakte ondertekenen de Berghut Rauris Oostenrijk

Na deze formele handelingen, mogen we naar de Bouwmax (bouwmarkt) en bezoeken we bij Zell am See een houtzagerij. We willen een paar kuub hout aanschaffen om meubels te maken en voor de Matratzenlager. Veel tijd hebben we niet, dus we vragen naar een prijsoverzicht voor diversen soorten hout.

veel hout de Berghut Rauris Oostenrijk

Als we weer in Rauris terugkomen, staat middenin het dorp de huidige eigenaresse van het pension al op ons te wachten. Zij brengt ons even naar het huis van haar verzekeringsagent; wie weet kunnen ze iets voor ons betekenen. En wat blijkt: de dame des huizes heeft ook in onze Berghut gewoond! Haar ouders hebben het laten bouwen. Wat leuk zeg. Ze kan ons vast wel helpen aan mooie verhalen en oude foto’s.

houtzagerij Bucheben de Berghut Rauris Oostenrijk

Aan het einde van de dag bezoeken we niet ver van de Berghut een houtboer, lekker kneuterig en persoonlijk. Daar kun je bij wijze van spreken je eigen boom uitzoeken. Leuk! Op de terugweg in de stromende regen rijden we langs het baardgiermuseum van het National Park Hohe Tauern. We weten dat daar een hele gave en grote wandelkaart van de omgeving hangt en stappen even uit. We kijken ook wat filmpjes over de bijzondere baardgier die in het Rauriserdal huist. We babbelen nog wat met de aardige dame achter de balie.

Het is 17.30 uur en ik – Nel – vind het even genoeg voor vandaag. Hans brengt me even naar het appartement en gaat zelf nog wat foto’s maken. Het zonnetje schijnt weer! Als hij even later terugkomt, vertelt hij dat hij onze nieuwe buurvrouw heeft ontmoet toen hij bij de Berghut foto’s aan het maken was. Ik zou haar ook al ontmoet hebben… Het is de dame van het baardgiermuseum!

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk