De Berghutkamers

“Hoeveel kamers heeft de Berghut?”
“Hoe groot is het?”
“Hoeveel mensen kunnen er in de Berghut verblijven?”

Vragen die we regelmatig krijgen. Hoog tijd voor een toelichting!

In de Berghut zijn tien ruime gastenkamers, verdeeld over de 1e en 2e verdieping van het chalet. Momenteel is er ook een vakantie-appartement op de begane grond. Deze gaan wij in gebruik nemen als trainingsruimte cq. kinderopvangruimte. Zelf gaan we de eigenaarswoning betrekken, die is aangebouwd aan het chalet.

Tien gastenkamers
Tien gastenkamers dus, die ieder een eigen bergthema krijgen:
* 3 twee- tot vierpersoonskamers (met tweepersoonsbed en een stapelbed of bedbank)
* 5 tweepersoonskamers
* 1 vierpersoons familiehuttekamer (twee kamers!)

Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet en douche. De huidige kamers en badkamers gaan we renoveren. Daarnaast heeft iedere kamer een balkon! Het is de bedoeling dat twee keer twee kamers met een (geluidsdichte) deur aan elkaar ‘verbonden’ gaan worden. De deuren komen in de halletjes van de kamer, dus redelijk uit het zicht. Waarom deze deuren? Er zijn bijvoorbeeld gezinnen die het prettig vinden om niet met z’n allen op een kamer te slapen, maar waarvan de ouders toch een oogje in het zeil willen houden. Dan is een tussendeur een uitkomst.

Matratzenlager
Dan hebben we nog 1 kamer over en dat wordt de ‘Matratzenlager’: een gezellige slaapzaal zoals je die ook in een traditionele berghut vindt. In onze Berghut is deze iets kleinschaliger (acht personen) en met een evenzo authentieke uitstraling! We kunnen ons voorstellen dat er gelegenheden zijn waarbij het leuk en gezellig is om er te slapen, bijvoorbeeld:
– Als er een grote groep in de Berghut verblijft en de hoeveelheid andere kamers niet toereikend is.
– Voor kinderen die het  leuk en spannend vinden om een of meer nachtjes nog meer berghutbeleving te hebben.
– En natuurlijk mensen die er graag willen slapen!

34 plaatsen
Alles bij elkaar opgeteld kunnen er maar liefst 34 mensen in de Berghut verblijven! Dat maakt dat we de huidige ‘Stube’ gezamenlijke (eet-)ruimte groter gaan maken, zodat iedereen bij volledige bezetting een comfortabele zitplek heeft en we er ook een loungehoek kunnen creëren.

Wil je weten wat de prijs gaat worden van de kamers? In grote lijnen hebben deze vastgesteld. Je kunt de prijzen hier lezen.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen [kids 5-12 jaar] in Oostenrijk