De Berghut als passiecatalisator

Het is echt fantastisch hoe mensen om ons heen – bekend, minder bekend en zelfs nog onbekend – ons willen ondersteunen bij het realiseren van onze Berghutplannen. En dat sluit eigenlijk perfect aan bij onze wens: mensen betrekken bij de Berghut en hen vanuit hun passie een bijdrage kunnen laten leveren. Op deze manier wordt het een ‘samenproject’ met een kruisbestuiving van passie, energie, kennis en plezier! De brainstorms in september en november zijn daarvan al een mooi voorbeeld. Nog zomaar een paar voorbeelden.

  • Gisteravond waren Peter en Petra bij ons. Petra ken ik via de PassiePraktijk en ze vertelde afgelopen zomer dat Peter – haar vriend – graag meubels maakt in zijn vrije tijd. Mmmm… Ik wilde weer eens contact met Petra zoeken toen ze zelf mailde. Ze zijn zo enthousiast, dat ze in het najaar een paar dagen in de Berghut langskomen. Peter zal dan verschillende werkvoorbeelden van meubels maken en dan kunnen we ze vervolgens zelf ook maken. En hij gaat Hans binnenkort advies geven bij de klusplanning (want daar heeft Peter ervaring mee in zijn dagelijkse werk). Super!
  • Eergisteren kwam Josephine, die ik afgelopen zomer leerde kennen in een van mijn workshops, bij ons.  Ze maakt onwijs leuke mindmaps met tekeningen en geeft daar ook workshops over. Ze is bezig met een boekje waarin ze wensen van een aantal mensen uittekent, in mindmaps. Zo ook ons verhaal. Superleuk om haar enthousiasme over onze plannen te horen!
  • Rogier is de vriend van mijn vriendinnetje Mariska. Ze vertelde me een tijdje geleden tijdens een lunchdate dat hij heel graag tekent, maar onzeker is of hij het wel goed genoeg kan. Momenteel is hij druk bezig om schetsen te maken voor een berghutfiguurtje voor de kids in de Berghut!
  • Begin januari ontmoette ik Winold op de naamloozborrel in Utrecht. Hij kan schitterende dingen van hout te makken. We zijn nu in gesprek om te kijken of hij wellicht voor ons in een van de tien gastenkamers onze ‘Matratzenlager’ kan maken. Dat is een ‘slaapzaalstapelbed’ in een traditionele berghut. Dat willen wij in een van de kamers laten maken.
  • Eind maart ga ik naar vriendinnetje Marinka die een aantal jaar geleden het roer om heeft gegooid en nu interieurarchitecte is. We gaan een passievolle avond tegemoet: brainstormen over de inrichting van de Berghut! Ik verheug me er al maanden op.
  • En Arjen, vriend en oud-studiegenoot van Hans, gaat ons helpen bij het aanleggen van het wireless netwerk zodat je in de Berghut – als je dat wilt – overal draadloos kunt internetten. Hij reist veel voor zijn werk en werkt mobiel. Hij ziet in de Berghut een mooie plek om in de toekomst regelmatig te werken en te schrijven.

Als ik nu stop met dit bericht, vergeet ik ook nog de vader van Hans te noemen die waarschijnlijk een of twee weken met een paar handige vrienden komt helpen… En Conny die ons heeft geholpen met de Duitse vertaling van ons businessplan… En zwager Wim die de bouwkundige keuring heeft gedaan en samen met Hans de onderhandelingen heeft gedaan voor de aankoop van de Berghut… En onze verdere familie en vrienden die meeleven, meedenken en ons adviseren…

Het zijn er gewoon te veel om op te noemen! Allemaal enthousiaste, passievolle en betrokken leuke mensen die gaan bijdragen aan het succes van en plezier de Berghut. Dank jullie wel.

de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk