Eerste grote aankoop inrichting: vloertegels

Als geld geen issue zou zijn, zouden we het wel weten met de inrichting van de Berghut… Toch: als je alles binnen een vast budget moet fixen, wordt je creatief en dat is eigenlijk veel leuker.

Zo zijn we anderhalve week geleden in Oostenrijk naar de Bouwmax geweest. We hadden er niet zo’n hoge pet van op, maar je moet ergens beginnen. Eerst vloeren kijken – steen en hout (of iets wat daar erg op lijkt) – en dan kijken of de kids het nog leuk vinden en verder snuffelen.

Ons oog valt op een donkergrijze leisteen, 30×30 cm. Wow, dit is wel gaaf. Het is een steen die leeft en/maar daar houden we wel van. Voor in de hal, keuken, op de trappen, en misschien ook wel in de stube (de eetruimte) en buiten op het terras. En als er nog over is misschien onze serre. Er ligt nog 246 m2, vertelt Toni ons, en dit is het laatste. Mmm… Het is niet duur, 22,95 per m2, maar om het nou direct te kopen…

We gaan er een paar nachtjes over slapen en nemen een testtegel mee. Plakje kaas, kiezels, schoenen, shampoo, tandpasta: ze hebben er allemaal aan moeten geloven. Met een beetje wasmiddel wordt ‘t allemaal weer schoon. En na wat belletjes en adviezen lijkt de steen geschikt. Wel even inpregneren.

We doen het, besluiten we, voor 15 euro per m2. Misschien kunnen we wel handjeklappen met Toni. Let’s try. Hans belt Toni en hij vindt het goed. Wattt? Dat gaat makkelijk. Yes!

leisteen-tegel-de-berghut-rauris1
de Berghut - dé vakantieplek voor gezinnen in Oostenrijk